fbpx

De siste dagene er jeg så heldig, at jeg gjennom jobben min i Astma- og allergiforbundet er med på et prosjekt som skal bidra til at flere astmatikere kommer ut i fysisk aktivitet. Og i den forbindelse er jeg så heldig at jeg har fått være med på kurs! Tre hele dager på rad nå denne uken, og egentlig tre dager om to uker.

Kurset er på 10 stp og heter “forbedring av arbeidshelse” og arrangeres av Friskgården i samarbeid med Høgskolen i Nord-Trøndelag. De to dagene som har gått har tatt for seg mange ulike fysiske øvelser innen styrke, bevegelighet og avspenning. Selv har jeg tatt så mange knebøy de siste dagene som jeg ikke har tatt siden ungdomsskolens grusomme gymtimer. Forskjellen er bare at nå forstår jeg hvorfor, og målet er ikke å bli sliten – men få bedre helse!

I morgen skal vi lære mer om kommunikasjon, arbeidshelse og arbeidsplassen – og enda mer om trening, bevegelse og avpsenning. Dette er knnskap jeg skal ta med meg og bruke så ofte som råd er. Det neste nå er vel at jeg kjøper meg en treningsmatte så jeg kan gjøre øvelsene hjemme!

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Når jeg er borte på kurs som dette hele dagene er maten alltid et problem. For meg blir det til at jeg kun spiser knekkebrød med soyaost og spekepølse av noe slag, fordelen er dessuten at jeg får muligheten til å spre masse kunnskap om maten min! Folk er ikke redd for å spørre, og jeg, jeg svarer så godt jeg kan. Det eneste jeg ikke liker å svare på er hvordan dårlig jeg blir, symptomer osv – det synes jeg ikke er så artig!

Første innlevering er gjort – oppgave om det patogene vs. det salutogene perspektivet.
Min oppgave kan dere laste ned her

1 Comment on “Aktive kursdager

  1. det synest jeg også er så merkelig at folk altid spør hvordan dårlig blir du av mel og melk da? osv, så må du beskrive alt som skjer. spesielt lite appetittelig å tenke når man spiser. for er jo aldri noe hyggelig når man får i seg noe man ikke tåler.

    ellers hørtest det spennende ut. og treningsmatte hjemme det anbefaler jeg på det varmeste:) kjøp en som er lang nok så kan du også gjøre yoga på den.:)

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.