fbpx

I dag hadde jeg en idé om at jeg skulle prøve noe jeg ikke har gjort på lenge:
Kjøttdeig og poteter i form med urtebrød.

Du trenger:
500 gram kjøttdeig
1/2 løk
1/2 paprika
1 ts hvitløk
2 store poteter
potetmospulver
Oksefond
2 egg
salt og pepper
Tomatsaus på glass (ja faktisk!!)

Gjør så her:
Skjør opp grønnsaker i terninger og poteter i tynne skiver. Stek kjøttdeig sammen med hvitløk, løk og paprika, ha over sausen, tilsett 1 dl vann og litt oksefond, salt og pepper. Kok deretter en pose med potetmos (lag den tynn) og tilsett to egg når potetmosen er litt avkjølt. Ha litt olje i bunnen av en ildfast form og legg ett lag med potetskiver, ha over kjøttet og legg deretter lagvis med kjøt og poteter. Topp det hele med potetmosen og stek på 180 grader i ca 40-50 minutter til lokket er gyllent og potetene møre.

Annonse

Rundstykker med urter:
1/2 pk Semper fin mix
1/2 pose tørrgjær
2 dl vann
2-3 ss olje
2 ss fibrex og vann
Salt urter og hvitløk etter smak

Gjør så her:
Bland det tørre og la fibrex’n svelle. Tilsett så vann og olje og den svellede fibrex’n. La gjerne deigen være litt klissete og våt. Hell det over i et brett med muffinsformer (silikon) og la heve over varm vann i 20 minutter. Stekes på 220 grader i 15 minutter.

1 Comment on “Kjøttdeig og poteter i form

  1. Jeg og min familie holder på en helomvending innen mat og kosthold, noe osm innebærer å spise melkefri og glutenfri mat. Jeg var noe fortvila over hva i all verden skal jeg lage nå liksom?? så bumpa jeg over nettsidn din og GJETT OM jeg ble glad!!!! Du må aldri slutte å blogge!!! 🙂

    Mvh,Aimee

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.