fbpx

Glutenfrie tynnlefser uten melk (+)

Tynnlefser med kanel og sukker er farlig godt og for mange er det en helt sentral del av julefeiringa også. Selv om jeg ikke har noen juleminner om lefser, så elsker jeg tynne myke lefser fyllt med deilig kanel og sukker.

Tynnlefser med kanel og sukker

Da jeg var liten fikk jeg prøve å bake lefse på folkemuseet i Fagernes. Det smakte himmelsk med smør, kanel og sukker på. Jeg ble fascinert og forelsket. På hytta, 1000 meter over havet i Valdres var sånne ferdigkjøpte hardangerlefser tradisjonell hyttekos. De skulle vætes en halvtime før de kunne smøres med smør og drysses med solide mengder kanel og sukker og nytes. Helst med fyr i den åpne peisen.

Oppskriften er forbeholdt medlemmer, men du kan se filmen som viser fremgangsmåte her

Annonse

Kjerringemne-bakst

Dessverre har jeg aldri hatt noen i livet mitt som har lært meg kunsten å bake hverken lefser eller flatbrød. Derfor er det ekstra stas å få det til på egenhånd. Disse lefsene er søte og skal spises med kanel og sukker. Hva man kaller dem? Jeg aner ikke. Foruten Tynnlefser. Glutenfrie sådan.

Glutenfri takkebakst

Når du skal bake glutenfri takkebakst må du bake på en takke som det ikke er bakt glutenholdig bakst på. Eventuelt en takke som er usedvanlig godt rengjort. Du trenger en kost, en lefsepinne eller tilsvarende og en solid haug med væta håndklær (uten skyllemiddel). På takka di kan du lage pannekaker, tjukklefser, sveler og flatbrød foruten glutenfrie tynnlefser.

Du vil kanskje også like

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like