fbpx

Jeg har dykket dypt i smaksminnet fra 90-tallet for å gjenskape Toro sin amerikanske gryte etter påtrykk fra guttungen. Uavhengig av hvor lik denne er original gryterett på pose, er den knallgod. Intet mindre!

Glutenfri Amerikansk gryte

Jeg skal innrømme at jeg ikke selv har kjøpt gryterett på pose med mindre det har vært for å spise på speidertur (på 90-tallet), selv ikke etter at Toro lanserte sin meksikanske gryterett som glutenfri. Jeg synes nemlig det er minst like enkelt å lage maten fra bunnen, så også med denne gryteretten som er et forsøk på å gjenskape en (glutenfri og melkefri) variant av den legendariske “Amerikansk gryte” fra Toro.

Hverdagspuls

Gryta er enkel å lage, og aller enklest er det å lage den i stor porsjon og fryse ned (uten ris). Da har du pizzafyll og gryterett klart i fryseren. Frys ned i porsjoner og ta opp ved behov!

Du trenger

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 0,5 kilo kjøttdeig
  • 3 ss tomatpure
  • 3 ss paprikapulver
  • 3/4 ss spisskumen
  • 1 liter buljong
  • salt og pepper
  • 0,5 ss sukker

Slik gjør du

Finhakk løk, hvitløk og paprika, legg det til side hver for seg.

Brun kjøttdeig på høy varme, salte og pepre. Ha over løk og surr den myk, tilsett hvitløk og paprika og surr til alt er litt mykt. Ha alt over i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør godt og la koke.

Nå er gryta veldig rennende, men la det hele koke en halvitmes tid. Da er grønnsakene helt myke og væsken kokt inn. Har du ikke tid eller ønsker deg mer tyggemotstand i grønnsakene? Halver væskemengden.

Annonse

Smak til med salt og pepper, er gryta litt bitter, smak til med litt sukker.

Server med ris, nystekte baguetter og en frisk salat.

Lag middag med hverdagspuls

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.