fbpx

Kan jeg friste deg med panert glutenfri kylling på en seng av friske grønnsaker? Jeg er ganske sikker – for dette er skikkelig, skikkelig godt!

Glutenfri panert kylling

Glutenfri panering er heldigvis ikke vanskelig å få tak i, enten du velger å kjøpe griljermer, eller du velger å bruke knuste knekkebrød eller nachos. Begge deler kan virkelig anbefales! Den prø kyllingen passer perfekt meen frisk salat og syrlig deilig sytet rødløk – den må du dessverre lage en dag eller noen timer i forvegen, resten fikser du på kort tid. Jeg håper du liker det!

Helsprø kyllingsalat

Du trenger

2 -4 porsjoner

Panert kylling

 • 1 kyllingfilet
 • 1 egg
 • 4-6 ss glutenfritt mel
 • Glutenfritt griljermel
 • Salt, pepper, paprika og eventuelt andre krydder du liker

Syltet rødløk

 • 1 rødløk
 • 1 dl eddik
 • 2 dl sukker
 • 3 dl vann
 • 5 sorte pepperkorn

Salat

 • Crispsalat
 • 0,5 spisspaprika
 • 0,5 agurk
 • 2 tomater
 • Litt Ruccola
 • Chiliaioli eller liknende
 • (ristede) gresskarkjerner

Slik gjør du

Start med å lage syltet rødløk en dag eller noen timer i forveien; skjør løk i tynne skiver, kok opp vann, sukker og eddik til sukkeret er helt oppløst. Ha løk over på et syltetøglass og hell over laken sammen med pepperkorn. Sett på lokket og la det stå til det er avkjølt. Sett kaldt.

Start med å finne frem 3 dype skåler, ha over sammenvispet egg i en skål, glutenfritt mel i en annen og i den tredje har du over griljermel blandet med krydder (alternativt knuste knekkebrød eller nachos). Del kyllingen i to cirka like tykke fileter og vend filetene først i glutenfritt mel, dernest i egg, og så i griljermel. Stek filetene i en stekepanne med litt olje, til griljermelet har fått farge. Vend og gjenta prosessen. Etterstek i ovnen på 175 grader, midt i ovnen i ca 10 minutter.

Annonse

Del crispsalaten og de andre grønnsakene i passe store biter, og ha over syltet rødløk og (rista) gresskarkjerner. Del opp kyllingen i passe store stykker og dander den over salaten. Server med chiliaioli.

Ønsker du å servere retten til flere kan du servere den med vanlige fries eller fries av søtpotet.

Helsprø kyllingsalat

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.