fbpx

Sjakkruter har jeg ingen erfaring med, men smaken var god, noe sier meg dessuten at denne deigen kan brukes som base for enormt mye annet spennende. Prøv denne oppskriften til jul du!

Sjakkruter uten gluten og melk

Jeg trodde det var vanskelig å lage sjakkruter, og det føltes litt slik da jeg sto der med barna i beina og bala med å trille litt klissete deig, men da jeg tok en fot i bakken og pustet med magen fant jeg jo ut at det i grunn var enklere enn jeg følte der og da, helt seriøst!

xxx Sjakkruter 1

Gjør det enkelt, bruk kjøkkenmaskin

Jeg liker ikke å bruke hendene til å blande smør og mel, derfor brukte jeg kjøkkenmaskin med K-krok/grind på lav hastighet helt til deigen hadde samlet seg og ble smidig og fin. Det gjorde hele bakeprosessen så utrolig enkel! Jeg fant også ut at det var enklere å legge to pølser (med ulik farge) ved siden av hverandre enn å stable alle fire inntil og oppå hverandre.

Annonse

Du trenger

200 gram Melkefri melange
200 gram lyst glutenfritt mel
100 gram melis
1 knivsodd salt

2 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Slik gjør du det

  • Skjær margarin i terninger og bland alle ingrediensene i en bakebolle
  • Kjør alt sammen på lav hastighet til det hele har samlet seg
  • Del deigen i to emner og bland inn hhv vaniljesukker og kakao i hver sin deig.
  • Trill deigen til pølser og legg dem ved siden av hverandre to og to
  • Skjær skiver og legg to og to firkanter ved siden av hverandre på et stekebrett
  • Stekes på 170 grader i 10 minutter

xxx Sjakkruter 005

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.