fbpx

Glutenfrie polarbrød er min mest populære oppskrift de siste årene – og de er utrolig gode så jeg skjønner jo hvorfor! Kanskje blir de din favoritt også?

Glutenfrie polarbrød

Når gutta skal kose seg, skal på fjelltur eller det bare skal være litt ekstra stas å spise frokost og lunsj, da kjøper jeg polarbrød. Selv har jeg ikke spist polarbrød på 12 år – minst. I dag, mens ettårignen koste seg med et fra butikken googlet jeg “glutenfrie polarbrød” og begynte jobben med å planlegge hva jeg skulle prøve. Resultatet ble langt bedre enn jeg kunne forventet!

glutenfrie polarbrød

Du trenger

3 dl kokende vann
4 dl kald ris, mandel eller soyamelk
1 solid ss honning
1  ss fiberhusk
1 pk tørrgjær
1 dl rapsolje
1 pakke semper bokhvete og teff mix
200 – 300 gram lyst glutenfritt mel

Bland kald melk med varmt vann og honning. Rør godt og la det evt. avkjøles til det er litt varmere enn fingervarmt. Ha over gjær, fiberhusk og rapsolje (ikke kjøleskapskald). La det hele stå under lokk i ca 5-10 minutter.

Hell deretter over Semper bokhvete og teff mix rør godt og tilsett lys melmix helt til du har en skikkelig smidig og fin deig som ikke klisser. Dekk med lokk og sett bakebollen i vasken fyllt med varmt vann til deigen har blitt ca dobbel størrelse.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Ha deigen over på benken og del den opp i ca like store emner. Hvor mange avhenger av hvor store du vil ha dem. Jeg fikk 10-12 stykk. Trill boller og klem dem så flate og stikk hull i dem med fingrene eller noe annet hensiktsmessig.

Sett på bakebrett og etterhev under håndkle i ca 20 minutter. Stekes på 225 grader i 15 minutter.

Blogglisten hits

17 Comments on “Gluten- og melkefrie polarbrød

 1. Hei, disse så gode ut. Jeg er helt fersk i “gamet”, -hvor lenge holder disse seg og kan de evt fryses? 🙂

  • De er knallgode og kan med fordel fryses. Skal du tine dem gjør du det i micro på laaaav varme og lang tid eller du kan tine dem i stekeovn. De holder seg i 2 dager ca på kjøkkenbenken i pose

 2. Mine ble så lyse i forhold til dine. Hva har du gjort? ☺️

  • Honningen er mat for gjæren og setter bare litt søtsmak. Dropp den om du vil eller erstatt med farin.

 3. Kan man bruke hvilken som helst tørrvare? Jeg har ikke sempermixen hjemme!

 4. Har du noen tips til hva jeg kan bruke til hevemiddel når jeg ikke kan bruke gjær eller bakepulver. Føler ikke natron hever såbra

 5. Antar oppskriften funker med vanlig melk også for de som tåler det? Men er det da best med hel- eller lettmelk da tro?

  • Der kommer jeg til kort dessverre ettersom jeg aldri har bakt med meieriprodukter. Prøv, så finner du svaret.

 6. Tilbaketråkk: Mine mest populære oppskrifter • Gluten- og Melkefri Inspirasjon

 7. Tilbaketråkk: Mine 10 mest populære innlegg - www.glutenogmelkefri.com

 8. Hei! Har du noen konkrete melblandinger du bruker til den lyse delen (lyst glutenfritt mel)? Har opplevd at glutenfrie melblandinger oppfører seg forskjellig så hadde vært supert med et konkret tips for å garantert få de så fine! 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.