fbpx

Noen kaller meg sær, selv kaller jeg det fornuftig! Jeg vil ikke ha hvetemel i hus, ei heller bake med noe med hvetemel. Jeg strekker meg til mat med mel i av type brød, knekkebrød, kjeks, lomper etc, men mel som ren vare kommer ikke inn på mitt kjøkken. Da poden derfor skulle ha barnebursdag, lurte jeg fælt på hvordan jeg skulle løse det. For å bake kake med en prislappe på 100 kr kiloen følte jeg ble litt overkill til en gjeng 4-åringer. Så både sær og gnien sier du?

Løsningen heter Toro. Toro Langpanne er glutenfri og uten melk (men inneholder hvetestivelse). Den er velkjent blandt alle unger siden deres mødre også baker den, bare uten å tenke på at den er glutenfri!

Annonse

To fluer i en smekk med andre ord 🙂 Jeg valgte å bruke rapsolje i kaka og eget fyll på smeltet margarin og melis samt kakao. Som forrett (det er jo kaka som er hovedretten) ble det servert gluten- og melkefrie pølser fra Leiv Vidar. Lompene kjøpte jeg vanlige, siden det denne gangen bare var jeg som ikke tåler gluten. Men det kan du lage enkelt selv!

Til dessert ble det servert Marshmellows dyppet i sjokolade (coop mørk kokesjokolade) som så ble rullet i kakestrø (dr. oetker har en glutenfri type) og kokos. Ungene ble kvalme, mette og hypre. Akkurat slik en bursdag skal være!

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.