fbpx

Dette er en gluten- og melkefri versjon av «Det søte liv»-Kristines beste sjokoladekake til barnehagen

Du trenger

Kake:

Annonse

200 g melange uten melk
2.25 dl vann
4 ss kakaopulver
4.5 dl sukker
1.5 dl Soya Alpro naturel
2 stk egg
3 ts bakepulver
4.5 dl Schär bread mix
Glasur:
100 g Melange uten melk
6 ss Soyamelk el.
4 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
350 g melis 
Sett ovnen på 200 grader.

Smelt melange i en stor kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland i yoghurten og deretter sammenpiskede egg. Ha i bakepulver og sikt til slutt inn melet. Rør deigen jevn og klumpfri.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 25–30 minutter.

Mens kaken stekes lager du glasuren! Smelt melangen i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene – sikt inn melisen! Rør til du får en glatt og klumpfri glasur.

Ta kaken ut av ovnen når den er gjennomstekt (sjekk med kakenål el.). Fordel sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. Det er MYE sjokoladeglasur – det er meningen! Når du smører den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. La kaken stå i langpannen på kjøkkenbenken til glasuren har stivnet på toppen, dryss så over ønsket kakestrøssel. Sett så langpannen kjølig (i kjøleskapet feks) og la den stå i noen timer (eller helst over natten).

Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel i kaker, men for gjærdeigene vil det være litt mer komplisert.
Blogglisten hits

4 Comments on “Saftig gluten- og melkefri langpanne sjokoladekake

  1. Hei. Vil gjerne lage denne kaken men er det mulig å få alle mål i gram unntatt vann? Feks sukkeret, hvor mye blir det i gram, mel? Youghurt? Tusen takk!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.