fbpx

Hamburger, hvor ofte har man ike savnet en skikkelig saftig og god hamburger? Jeg har savnet det mang en gang, men av og til flesker jeg til og lager burger, brød og salat selv.

 

Du trenger:
Hamburgerbrød bakt på slump
1,5 dl vann
1/2 pk gjær
50% havremel
50% schar bread mix
Krydder etter ønske
Olje
Bland gjær, vann og krydder. Tilsett så melet til du får en tjukk grøt. Tilsett mer og mer mel til du får en fast og fin deig som ikke kleber. Ha over olje og rør igjen. Form til flate boller og sett til heving over varmt vann i en times tid. Skjær gjerne litt mønster i toppen før heving. Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter.
Hamburger med urter og hvitløk
400 gram karbonade eller kjøttdeig
2 ss orgeano
1 ts knust hvitløk
1/4 ts hvitløkspulver
salt og pepper
bland salt, urter, pepper, hvitløk og kjøttdeig til en seig fin deig. Form til fire like store kaker. Brun på høy varme på begge sider og skru så ned varmen. La de bli gjennomstekt før servering.Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.