fbpx

Boller har vært et stort savn i mange år, og jeg har forsøkt meg i det uendelige uten å finne noen som er gode både som nybakte og dagen derpå.

Jeg begynte derfor å tenke på det at jeg får det til uten sukker i deigen, så hvorfor må boller ha sukker? Finnes det andre ting som kan gjøre deigen søt, men som ikke ødelegger den struktuten jeg har klart å få på deigen? Svaret fant jeg i Stevia.

I tillegg valgte jeg å bruke litt chiafrø – om de har effekt vet jeg ikke, men det gjør heller ikke noe at de er der – det bare ser litt snålt ut. Begge deles fås kjøpt på helsekostbutikker. På tross av at selve bolla er sukkerfri, toppet jeg bollene med vaniljekrem proppet av sukker. For det er ikke noe mål for meg at de er sukkerfrie, det er å beholde den gode strukturen sukkerfritt bakeverk har som var målet.

Du trenger:

ca 8 boller
3 dl vann
1 pk tørrgjær
1 barneskje psyllium
1 barneskje chiafrø
25 dråper stevia
5-6 ss nøytral olje
ca dl 4-5 Schär bread mix.

Bollene bakes etter mitt sedvanlige slump-prisipp, og for hånd. Les om hvordan man baker på slump før du bebynner å bake disse bollene!

Ha vann i en bolle, tilsett gjær og rør godt med slikkepott. Tilsett psyllium, chia og Stevia, la stå i ca 10 minutter. Tilsett en del av melet så du får en grøt, så mer og mer mel mens du rører av og til til du får en fin deig. Ha så over oljen og rør igjen.

Sett til heving i en vask fyllt med varmt vann til dobbel størrelse. Ha deigen på melet benk og trill ut til fine boller som så heves over varmt vann i ca 30-45 minutter. Ha over vaniljekrem (Freia kakefyll med vaniljesmak er melkefri) og stek bollene på 215 grader i ca 15 minutter.

Annonse

Den siste resten av deigen ble til en fin flette!


Tåler du melk eller reagerer du kun på laktose? Da kan du enkelt bytte ut erstatningsproduktene med helt vanlige meieriprodukter eller laktosefrie meieriprodukter.

Tåler du hvetemel? Da kan du for det meste enkelt erstatte det glutenfrie melet med hvetemel i kaker, men for gjærdeigene vil det være litt mer komplisert.

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.