Glutenfrie potetlomper

Lomper er noe jeg aldri har likt, noe jeg derimot alltid var glad i som liten var lefse med sukker og kanel.

I går, helt ut av det blå fødtes ideen om å prøve meg på glutenfrie potetlomper som så kunne fylles med kanel og sukker. Det hele foregikk jo etter innfallsmetoden, så jeg tok det jeg hadde;

Restene etter middagens hjemmelagde potetstappe
(min var med pepper, margarin, soyamelk og det hele – jeg droppa heldigvis gressløken!)
Scähr bread mix

 
Jeg prøvde først å få ut så mye av klumpene i potetmosen som overhodet mulig, før jeg blandet inn melmix med slikkepott til jeg fikk en smidig deig. Deretter delte jeg den opp i like store deler som jeg kjevlet ut i mel på kjøkkenbenken.
De må kjevles ganske tynne, bruk en tynn stekespade for å evt løsne dem fra benkeplaten.
Stek dem på høy varme i en tørr stekepanne til du ser de «bobler», børst av mel med en pensel/kost før du snur dem og steker på andre siden.
Avkjøles under klede og serveres lunkne med smør, sukker og kanel – guttungen elsket det!

2 kommentarer Legg til din

  1. Anonym sier:

    Takk for inspirasjonen, Kathrine! Elsker også alt av lomper og lefser og skal prøve disse med en blanding av potet og maismel..det blir spennende. Godt nyttår og fortsett med å dele. Hilsen Gabriele 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.