fbpx

Bringebærfromasj-brownie

Som de fleste har fått med seg elsker jeg kombinasjonen av bringebær og sjokolade. I tillegg har jeg masse bringebær i hagen så da er tilgangen sikret 🙂

I dag laget jeg en brownie med fyll av bringebærfromasj som jeg toppet med enda mer fromasj. Mektig? ja! godt? JA!

Du trenger:
150 gr. melange uten melk
ca 200 gr. mørk kokesjokolade
3 egg
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
2 dl Schär bread mix eller annen lys melmix
½ ts bakepulver
Litt maldonsalt 

Sett ovnen på 175 grader (varmluft). Smelt margarinen i en kjele, ta kjelen av varmen og smelt sjokoladen i små biter, rør rundt. Tilsett ett og ett egg, rør nøye mellom hvert egg. Tilsett sukker, vaniljesukker, bakepulver og salt, rør det godt inn før du sikter inn melblandingen.Bland det hele forsiktig, men godt, med en slikkepott og ha det over i en smurt springform med bakepapir.

Annonse

Mens du steker kaken i 30 minutter, kan du begynne på fyllet som lages i to omganger. Når kaka er ferdig, setter du den til kjøling i fryseren.

Du trenger:
250 gram bringebær
150 gram sukker
4 ss sitronsaft
1 pakke bringebærgele
5 dl soyafløte for pisking
2-3 ss melis
litt sitronsaft
Kok bær, sukker og sitron i 5 minutter, sil av frøene gjennom en sil mens du pisker krem, sukker og sitron til  krem. Ha gelepulver over i bærene og bland godt. Ha det deretter over i den piska kremen.
Jeg måtte sette kremen til kjøling før jeg tok den over på kaka, men dette må du se an.
Del kaken i to og ha toppen over på et fat og sett på ringen fra stekeformen. Fyll på med rikelig krem og legg over bunnen av kaken. Ha på resten av kremen og sett i fryseren i et par timer.

 Planen min er å lage denne i tre nivåer og ha fondant utenpå til bryllupet – så må tiden vise om vi får det til!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

7 kommentarer til “Bringebærfromasj-brownie”

 1. Glutenfriemeg avatar

  Den såg kjempe god ut! 🙂

 2. Gro Midtbø avatar

  Hvis jeg skal lage denne kvelden før et bryllup, kan den stå lenger i fryseren da, eller bør jeg ta den opp etter to timer? Lurer også på,er gelepulveret nødvendig for at fromasjen skal bli litt stiv? Syns nemlig den ble veldig søt, og tenker at det kanskje var pga dette.

  Mvh Gro

  1. Kathrine avatar

   Opp og i kjøleskap etter 2 timer ja. Bruk gelatinebom du liker den mindre søt.

 3. Marianne Birkeland avatar

  Hei! Denne ser helt fantastisk ut. Min sønn tåler ikke melkeprotein og gluten- jeg tåler ikke sitrus. Har du forslag til hva jeg kan bytte med? Mvh Marianne

  1. Kathrine avatar

   Da er det kun citrus du må fjerne fra denne oppskriften, jeg vet ikke hvordan det er? Hva i oppskriften inneholder citrus? (dette er jeg dårlig på altså, men kaka er gluten- og melkefri)

 4. Anne Eddo avatar

  Hei!
  Jeg skal lage denne kaken i morgen, men den skal først spises dagen etter. Vet du om den holder seg ett døgn i kjøleskapet, eller vil fyllet bli rennende? Min eldste har også soyaallergi, så jeg må bruke Gryr, har du noe erfaring med den «fløten»? Har kun lagd pavlova med den. For øvrig tusen takk for supre oppskrifter!
  Mvh Anne

  1. Kathrine avatar

   Om den blir rennende er jeg usikker på da jeg ikke kjenner Gryrs egenskaper godt nok. Men det er jo verdt forsøket.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like