fbpx
Igjen er det bryllupsforberedelser som gjør det nødvendig å tenke nytt angående baking – jeg må jo baket brødet mitt selv! Og hvem vil stå med nye negler og bake brød før vielsen? Ikke jeg….
Jeg laget derfor en “no knead” utgave av min sedvanlige foccacia med soltørket tomat, salt og hvitløk. 
Du trenger:
500 gram schar bread mix
5 dl vann
1 ts gjær
2 ss soltørket tomater i olje
hvitløk
salt
Bland det tørre, ha i hvitløk og tomater, ha over vannet og rør forsiktig med slikkepott. Dekk bollen med plast og la stå på lunt sted til dagen etter (ca 18-24 timer). 
Stekes på 250 grader.
Sett en jerngryte i ovnen og la den stå til ovnen er varm, ta den ut og ha deigen over i gryta. Ha på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek i 15 minutter til.
De av dere som er kjente med “no knead” baking ser at jeg har hoppet over to hakk her, men resultatet ble bra likevel – anbefales!

1 Comment on “No knead foccacia

  1. Heisan! Skal det være lunkent eller kaldt vann i deiga? Altså…skal gjæra startes eller ei? Har prøvd oppskriften en gang, med lunkent vann. Vart grei nok, men hadde ikke tålmodighet til å vente lenger enn vel 12 timer før jeg tok den i ovnen… Hadde vært en fordel å klappe den ned og la den heve etpar timer til, for det var en liten gjærsmak der. Artig å prøve 🙂
    Skal teste igjen 😀

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.