fbpx

Å lage pepperkakehus er noe jeg husker godt fra jeg var liten, og med et småtroll i hus var det på tide å ta tak i denne tradisjonen, og greit å prøve seg frem før han blir stor nok til å bli skuffet over mammas bakekunnskaper….

Deigen laget jeg etter oppskriften jeg har brukt med stor suksess før, den finner dere her. Forskjellen var at jeg brukte Schär bread mix fremfor semper fin mix og cirka 30 gram mer enn oppskriften.

Pepperkakehus ble det jaggu ut av bakinga, jeg limte med melis med eggehvitte og pynta mens paps og Trollet leita etter juletre med bikkja på slep.
Som dere ser er det brukt nonstop, og de inneholder melk! På en god dag kan jeg spise litt nonstop så da ble det sånn i år!
Det ble også en hel boks med herlige hjerter, menn, damer, trær og griser – kjempekos!!

2 Comments on “Mitt første pepperkakehus!

  1. hei det så kjempe bra ut:-) er det melis med konditorfarge du har brukt på taket i tilleg til nonstopp? har akkurat laget 5 brett med kjempe gode pepperkaker etter opskriften din nå:-)

  2. Hei anonym!
    Jeg har brukt melis med eggehvitte og konditorfarge (wiltons tror jeg den het, i sånt lite hvitt glass) uten hvetestivelse. Syntes det ble veldig dekorativt! Finnes i MANGE farger og er sikkert et veldig godt alternativ til nonstop 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.