fbpx

Grovt glutenfritt slumpbrød

Det å bake glutenfritt er vistnok veldig vanskelig – alle er i hvertfall veldig opptatt av å fortelle hvor vanskelig det er. Jeg ser det som min misjon å tilbakevise det!

Det sies at det er veldig viktig med rett mengde væske i forhold til mel, og at man må være veldig nøye med så mye, men i min verden fungerer det å lage brød på slump usedvanlig godt!

Du trenger:
2 pk semper grov mix
1 pk tørrgjær
en solid mengde Semper ren havre
En del fibrex
Masse linfrø
En god slump Pshyllium
1 liter vann cirka
en dæsj olivenolje
en dæsj rapsolje

Bland det tørre, ha i det våte, elt godt i fem minutter i kjøkkenmaskin (til ungen begynner å skrike), hev i bollen i cirka 30 minutter (eller til barnetv begynner). Ha over i form og hev enda en stund (til kveldsstellet er over og barnet sover søtt i egen seng). Stekes på 230 grader i ca en halvtime (eller til du har fått lufta bikkja).

Skjær brødet i skiver og frys ned om du ikke orker å spise begge brødene i løpet av de første dagene….
Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

5 kommentarer til “Grovt glutenfritt slumpbrød”

 1. Monica avatar

  For et hærlig innlegg 🙂
  Du e go`.

  Stor klem M

 2. Torunn avatar

  Kjenner meg att i dette innlegget her ja 😉

 3. Monica Lien avatar

  Hei! Dette er vel egentlig ingen kommentar, men…Jeg ser at du lager mye godt og er interessert i gluten- og melkefrie oppskrifter. Så jeg ville bare tipse deg om at jeg har skrevet en kokebok som nettopp har kommet ut, den heter “Søtt og sunt”. (uten sukker, hvete og gluten. Halvparten av oppskriftene kan lages uten melk. Halvparten aav oppskriftene er lavkarbo). Jeg bruker mandelmel, kokosmel, fiberfin, sukrin, fiberhusk osv.Pluss masse bær, egg, nøtter, mørk 70% sjokolade osv. I boken er der også oppskrifter på konfekt/hjemmelaget sjokolade osv. Jeg legger ved en link. Lykke til til deg! http://www.mynewsdesk.com/no/pressroom/cappelen-damm/pressrelease/view/boken-soett-og-sunt-er-fylt-med-fristelser-som-er-sukker-og-glutenfrie-789207?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=Alert&utm_content=pressrelease

 4. Siljefs avatar

  Takk for oppskrift på slumpbrød! Endelig mulig å bake glutenfritt på samme måte som vanlig gjærdeig! 🙂 Brukte oppskrifta di som utgangspunkt, men tok det som var av mel i skapet (rismel fullkorn, litt grov semper mix, litt lågproteinmix semper, bokhvete, jyttemel, havregryn glutenfrie fra axa). Fekk to fine, høge brød som smakte veldig godt!! Håper det faller i smak hos gutten min på 5 år også! 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like