fbpx

Inspirert av oppskrift på Godt.no og med to uspiste appelsiner i fruktfatet gikk jeg løs på denne kaka uten noen spesielle forhåpninger egentlig.

Oppskriften inneholder store mengder mandler, egg, sukker og ikke minst to hele appelsiner med skall – med andre ord noe helt annet enn jeg noengang før har prøvd meg på.

69354-appelsinkake008

Du trenger:

2 appelsiner
250 g mandler
250 g sukker
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
6 egg

Vask appelsinene godt og skrubb dem gjerne litt med en potethanske el. Kok dem i vann til de er møre (en strikkepinne skal gli rett gjennom). Du trengr cirka 1 time.

Avkjøl appelsinen og sett på stekeovnen på 180 grader før du maler mandlene til fint mel i en hurtighakker. Sett mandlene til side før du går løs på appelsinene.

Del deretter de avkjølte appelsinene i biter og fjern den hvite strengen i midten. Kjør appelsinene til mos i hurtighakker. Tilsett deretter malte mandler, sukker, vaniljesukker og natron. Bland inn eggene og bland alt godt sammen.

Hell røren i en bakepapirkledd springform (24 cm) og hell røren i formen. Stek kaken i ca. 1 time. Sjekk om kaken er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller kniv i den.

Annonse

Avkjøl kaken i formen.
Dryss et lag melis over kaka før servering.

22c42-appelsinkake011Kaka var enkel å lage, frisk og god, luftig og fin konsistens.

dd86a-appelsinkake012

 

5 Comments on “Appelsin/påskekake

  1. Bitter kake er nok ikke noe for meg heller. Men det hørtes egentlig godt ut. Appelsinkake 🙂
    Klem Lene

  2. Synes den høres fristende ut jeg! Kanskje enda bedre med en dæsj sjokoladeglasur på toppen? 😉

    • Alt på bloggen stekes midt i ovnen med mindre annet er nevnt 🤗

      • Ok. Jeg tok den nok ut for tidlig, da den ikke var gjennomstekt. Er jo en tung kake i så måte. Derimot var den veldig god smak. Frisk og god. Takk for oppskrift 😊👍🏻

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.