fbpx
Med gutten lite forskriftsmessig plassert i vippestolen på kjøkkenbordet ble det i dag bakt nok et brød her i huset. Valget falt på et selvkomponert eltefritt frøbrød!
Du trenger:
350 gram Schär bread mix
100 gram malt semper ren havre
100 gram diverse frø og fibrex
1 ss phsyllium (Finax)
1 ts tørrgjær
5,5 dl kaldt vann
en klype salt

 Bland alt det tørre godt, hell over kaldt vann og rør med slikkepott.
Dekk bollen med plast og la deigen stå på et lunt sted over natten eller i 12-18 timer.
Etter heving velver du deigen ut på melet bakepapir med litt forkjellige frø og brett den som du bretter en konvolutt. Sett deretter bollen på bodet over deigen og la stå i to timer.

Etter 1,5 times settes ovnen på 250 grader med gryta inni. Hell deretter brødet over i den varme gryta med bretten ned og stek i 30 minutter før du tar av lokket og steker i ytterligere 15-20 minutter.

Serveres med for eksempel spekeskinke!

4 Comments on “Eltefritt frøbrød

 1. Så glad for at jeg oppdaget den fine bloggen din idag. Her var det mange fine og nyttige tips og ta med seg. Må få kjøpt disse meltypene du anbefaler 🙂

  Et spørsmål: Har du en oppskrift der du bruker Helios sin økologiske gjær? Har hørt at den vanlige tørrgjæren inneholder så mye grums at jeg ikke vil bruke den. Helios sin gjær er trygg å bruke, men jeg vet ikke helt hvordan jeg kan bruke den. Den vanlige tørrgjæren oppfører seg slik at jeg kan jobbe med den, men har ikke knekt helt koden til Helios sin gjær type.

 2. Hei anonym!
  Selv synes jeg grovt eltefritt brød ble veldig godt! Vel
  verdt et forsøk!

  Hei Elin!
  Har ikke prøvd den gjæren du snakker om dessverre, men veldig bra at du liker bloggen!!!

 3. Hei!

  Takk for tips, jeg skal nok titte her, men venter på svar på alle prøver og matprogram fra legen. Jeg har ikke cøliaki, så reagerer nok ikke på gluten, men på selve hveten/rugen (som min søster). Men trenger tips til brød med kun havre, så skal nok prøve meg på noen av oppskriftene dine. 😀

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.