fbpx

Ammende matallergiker!

Et lite hjertesukk fra en nybakt mor; Jeg spiser jo hverken kornprodukter eller meieriprodukter fordi jeg ikke tåler det, og det er jo da en selvfølge å holde seg vekke fra dette også når man ammer – noe annet er jo idioti! Det som derimot er klart er at det mer enn noen gang er viktig å få i seg det man trenger av vitaminer og mineraler for å forsikre seg om at babyen får i seg det den trenger, samt at mor ikke tærer på sine reserver.

Det finnes derimot fint lite informasjon om hva som trengs av vitaminer og mineraler, men jeg har prøvd å lete, og funnet bla at det selvsagt er viktig med:

Kalsium, men hva med dosen? Hvilken døgndose anbefales ved amming? Det står ikke på pakken og det står ingen anbefalinger noen sted….

Magnesium, er visst viktig for å nyttiggjøre seg kalsium – ergo må det svelges litt magnesiumkapsler.

B-vitamin, er ikke så dumt å ta, dette med tanke på hår, hud og negler, men igjen spør jeg i hvilken dose når man ammer? Og hva med B12? Det står i svangerskapsboka at dette skal de som ikke spiser meieriprodukter ha tilskudd av – men det er ikke nevnt av min lege eller på sykehuset.

Annonse

I tillegg til dette tar jeg Omega3/6 og multivitamin er det noe jeg har glemt da?

Neglene mine har sett sine bedre dager og smuldrer opp, men håret henger foreløpig på hodet fortsatt og gutten, ja han vokser og gror! 🙂

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

3 kommentarer til “Ammende matallergiker!”

 1. fru Sunde - perledykk avatar

  Hei! Gratulerer med baby!

  På apoteket selger de pakker med alt av mineraler og vitaminer som man trenger. Det er til både gravide og ammende 🙂 Det er vel den enkleste måten å få i seg det man trenger.

 2. Cecilius blogg avatar

  Hvis du sender meg mailen din kan jeg sende deg info om mor og baby når mor ikke spiser gluten og melk. Hilsen Cecilie

 3. Anniken avatar

  ammende eller ikke- synes det er vanskelig å vite hva man skal ha i seg av vitaminer og mineraler uansett; fikk cøliakidiagnose for 6mnd siden og har også kuttet melka, men da jeg spurte ernæringsfysiologen hva jeg burde ta ekstra i forhold til endret kosthold (og bygge opp igjen litt immunforsvar) svarte hun bare- “du kan sikkert ta noe multivitamin da…?” håper du finner ut av det:) kos deg med gutten!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like