fbpx

Som dere vet var det kurs og møter for meg i tre hele dager til ende. To dager i Trondheim, en dag på Værnes.
Som vanlig har jeg gitt enormt god informasjon til alle involverte, til tross for dette gikk ikke ting akkurat bra.

Lunsj de to første dagene ble inntatt i kantina i et stort offentlig bygg i Trondheim – og offentlige bygg er som en del av den nye  likestilllings og diskrimineringsloven, pålagt å kunne fremskaffe mat – det klarte de ikke! Heldgivis har jeg vært ute en vinternatt før, og knekkebrød, soyaost og spekepølse var medbragt som vanlig. Litt surt når de andre satt med lasagne, ferkst brød og salat og lefser og muffins til dessert…….Til overmål var vi faktisk to som ikke skulle ha gluten!

Middag på italiensk restuarant var ikke noe jeg så frem til, og jeg må innrømme at jeg spise med tenna på stilk, men med bare litt romling i magen så skla jeg si meg fornøyd!! Ergo kan jeg nesten anbefale Ristorantino Italiano i bartebyen!

Frokosten på Stordalens hotell i samme by kunne by på GODT naturlig glutenfritt brød, men utrolig dårlig utvalg av pålegg. Det sto ikke noe merking på buffeten, men jeg fikk tilsendt en liste over hva som var gluten- og melkefritt på forhånd! Så jeg følte meg trygg til tross for dårlig utvalg 🙂

Annonse

På Rica Hell på Værnes klarte de å gi meg mat jeg tålte etter 20 minutter. Alt på buffeten var stekt i klarnet smør, og selv Chorizoen inneholdt startkultur med laktose…….jepp, helt riktig. Jeg kunne ikke spise en døyt!
Jeg ga beskjed om at det var gitt beskjed om allergi, og at jeg ville ha mat uten melk og gluten, etter 10 min. fikk jeg stekt kjøtt og pasta……Er den glutenfri? sa jeg – øøø nei sa kokken og gikk ut med maten med formaning fra meg om at de ikke kunne plukke av kjøttet og bruke det på nytt!! 10 minutter senere kom det mat, og nok en gang spise jeg så forsiktig jeg kunne…….

På toppen av det hele fikk jeg omgangen i går og har spydd som en gris i ett døgn – lykke!

5 Comments on “Dårlig matstell….

  1. Livet er tydeligvis ikke lett for en med allergier og intoleranse. Kjedelig at du skulle oppleve alt dette på kort tid. God bedring til deg! Ønsker deg en flott søndag! 🙂

  2. Uff,dette høres fælt ut! Vanskelig også. Og det er utrolig hvor lite folk vet, gir deg pasta! Huff:(

  3. Sutre putre!

    Har mer enn bare gluten og melkeintoleranse.. Men har til dags dato ikke opplevd en eneste uteplass om ikke klarer å skaffe meg noe å spise!!! Det gjelder både by og bygd! Spør man kokken pent er det utrolig hva dem klarer å diske opp! Til tross for at man ikke kan spise gluten, meieriprodukt, egg, gjær, sukker, paprika, hvitløk… Listen er lang! Så pris deg lykkelig for alt du kan spise!!! Skal du til bartebyen foreslår jeg du prøver Egon. Dem har en egen perm med allergivennlige matretter! Så vet du at du spiser trygt! 🙂

  4. Det er mye jeg kan spise og det er enda godt – men mett ble jeg kunn til middag. Det er ikke så lett å diktere hvor arbeidsgiver skal ta oss med ut og spise, det er det de som bestemmer etter størrelse på pengebunken og egne ønsker dessverre. Egon er flinke – heldigvis!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.