fbpx

Forvirring om semper fin mix

Det virker som om det råder mye forvirring der ute om Semper fin mix, stadig kan noen fortelle meg at den inneholder melk. Hvilken pakke de har lest på er jeg usikker på, det eneste som er sikkert er at semper fin mix ikke inneholder melk eller melkebestanddeler!

Annonse

Innholdet er som følger:
Maisstivelse, rismel, potetmel, modifisert potetstivelse, sukker, fortykningsmiddel (E412, E464, E401, E440), bakepulver (E575, E500), jern, vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyre)

 Jeg kjenner jeg blir litt irritert – for jeg leser, leser, leser og leser – og jeg kvalitetsikrer ALT jeg legger ut, alt jeg spiser og alt jeg anbefaler. Jeg oppfordrer dere derfor til å ikke komme med informasjon som dette, med mindre dere er 100% sikre på at jeg har tatt feil……(dvs. dersom det har blitt endringer i innholdet siden jeg sist kjøpte produktet) slik som tilfellet var med Freia Dronningsjokolade som hadde endret innholdet (akkurat som Non-Stop).

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

8 kommentarer til “Forvirring om semper fin mix”

 1. Benedicte fra "Skolelyst" avatar

  Hei. Så flott at du deler dine tips og oppskrifter. Jeg er selv allergiker og har av og til besøk av en gutt som er ellergisk mot det meste. Er sikker på at jeg kan bruke noen av oppskriftene dine.

 2. Anonym avatar

  Har selv sett at det er en semper fin-mix som inneholder melk, husker ikke nøyaktig hva den heter. Så de hadde semper-mel på Rema, men den inneholdt altså melk. Den jeg kjøpte på Ica derimot, gjorde det ikke. Det er mao snakk om to ganske like produkter.

 3. Kathrine avatar

  SEMPER MIX (ikke LYS) inneholder både hvetestivelse og melk, Semper FIN mix derimot inneholder ike melk…

 4. Anonym avatar

  Hei, det er vel der forvirringen kommer inn. Denne fine mixen er naturlig glutenfri, mens den “vanlige” er det hvetestivelse og også melk i. For de som tåler melk, er jo denne enklere å bake med, gir finere farge på kaker o.l…. Små butikker med lite utvalg har nok stort sett mixen med hvetestivelse og melk!

 5. Ingeborg Berge avatar

  Et lite innspill: Forskjellen ser en på pakkene, den som vises i innlegget her har et grønt merke nede i venstre hjørne mens den pakken som inneholder melk har et rødt merke.

 6. Anonym avatar

  Nå kommer et spørsmål fra en som har null erfaring. Skal mixen kun erstatte melet i en eventuelt kake? Jeg legger til egg, vann, bakepulver, osv i tillegg?
  Takk for svar!!!

 7. kathrine avatar

  Glutenfrie melblandinger som kun er mel er kun mel, slik som denne. Glutenfrie bakemikser, som feks toro sine glutenfrie vafler, glutenfri sjokoladekake osv er vel rimelig “ferdig” og jeg tror egg er unødvendig – selv tåler jeg ikke disse siden de inneholder både melk og hvetestivelse så jeg har aldri prøvd! Så svaret er at glutenfritt mel kun skal erstatte mel ja!

 8. Mette Lund Larsen avatar

  Ser at denne siden er noen år, men jeg vil likevel kommentere innspillet om Dronningsjokolade og Non stop. Det står at de endret innholdet. Jeg tok opp dette med Freia og fikk beskjed om at oppskriften var akkurat den samme som tidligere, men de hadde endret merkingen. Så dersom en tålte dronning og Non stop ( original) tidligere, vil en sannsynligvis tåle disse produktene fremdeles.
  Legger ved kopi av svaret fra Freia:
  “Vi har gjennom våre analyser konstatert at den mørke sjokoladen vi produserer aldri er helt fri fra melk, da disse produseres på samme linje som melkesjokolade.
  Før skrev vi : Kan inneholde spor av melk, men vi synes ikke dette er helt rett ettersom den alltid inneholder spor av melk.
  Derfor har vi nå oppført skummetmelkpulver i ingredienslisten. Det er små mengder melk i produktet, og har man kunnet spise denne sjokoladen før, går det bra nå også.
  Dette gjelder Dronningsjokolade, Non Stop, Premium 86 %, Kokesjokolade 70 %, de mørke sjokoladene i Dessertsjokolade, Kakepynt : Mørke Sjokoladehjerter, Sjokoladeknapper, Tall&Bokstaver, Blonder.
  Non Stop er ikke melkefri/laktosefri da det inneholder melkepulver.
  Vi har nylig fått nye merkningsregler for våre produkter. Dette startet sist lørdag.
  Det kommer til å ta en stund før alle våre produkter er endret, og vil derfor gi beskjed at gamle emballasjer fremdeles finnes i butikkene.
  Fra nå av vil vår merkning være mer detaljert(allergener markert med tykk skrift og fremhevet, i tillegg klarere definisjon på oljer og aromaer) og klarere for allergikere.
  Håper dette var oppklarende.”

  Så de som tidligere kunne spise Dronning kokesjokolade kan sannsynligvis kose seg med denne fremdeles.
  Så sånn er den bransjen…

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like