fbpx

Grove tynne urtekjeks

Jeg har mer enn en gang savnet noen tynne, sprø, litt salte kjeks med god smak av urter til bruk med “ost” kveldstid og ved sosiale anledninger. Det ver derfor jeg gikk løs på det å finne en god oppskrift med krummet nakke.

Oppskrift på Urtekjeks

Jeg valgte å prøve meg frem etter samme metode som hjemmelagde knekkebrød; masse godsaker i en grøt, smør utover og stek lenge. Det viste seg faktisk også å fungere! Kjeksene ble så gode at min kjære samboer sa til meg dagen etterpå; “Du, de greiene du bake i går, de var så gode, at de fortjener nok å bli skrivi om på den derre sida di!” – bedre skussmål finnes ikke. Så kjære lesere – her kommer oppskriften!

Du trenger

1/2 liter semper ren havre
3-4 dl Schär bread mix
2 dl fibrex
1/2 dl sesamfrø
7 dl vann 
3 ss extra virgin olivenolje med basilikum
1/2 ts maldonsalt
1 ss Soltørket tomatpasta (toro)
1/2 ss Hvitløkspasta (toro)
Tørkede urter etter ønske
Salt og tørkede urter til topping.
Sett ovnen på 160 grader (varmluft).
Bland alt det tørre (bare halve melmixen) og ha over olje og vann, rør til du får en fin grøt. Ha over hvitløk, urter, soltørket tomat og maldonsalt, rør godt. Dersom grøten er for tynn, la den stå og svelle i 5-10 minutter og rør deretter inn mer melmix.
Fordel røren med slikkepott på to stekebrett med stekepapir. Skjær opp i små firkanter med feks. pizzaskjærer, og ha deretter over rikelig med tøkede urter og maldonsalt.
 Stekes i 45 minutter før du bytter om på brettene (øverste nederst og nederste øverst) og steker videre i ytterligere 45 minutter. Det kan være at røren flyter såpass mye utover at du må skjære opp rutene på nytt, da gjør du dette etter cirka 10 minutter i ovnen. Luft ut fuktighet fra ovnen av og til. Blir kjeksene tykke må de stekes lengre.
Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

One response to “Grove tynne urtekjeks”

  1. Laila avatar

    Denne oppskrifta trur eg at eg må teste i morgon. Dei hørtes skikkeleg gode ut! Alltid kjekt med oppskrifter som er “garantert” gode! 🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!





Du vil kanskje også like

Discover more from Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese