fbpx

De som kjenner meg steiler vel bare av overskriften; Torsk? Jeg må innrømme at jeg ikke er noen fiskeelsker – laks har jeg spist og laget i mange år, torsk derimot tilberedte jeg for første gang i dag! Jeg kjøpte fisken i en fiskebutikk her i byen – det måtte se og lukte bra for at jeg skulle hæle å lage torsk til middag. Dessuten måtte det smake av noe jeg liker. I dag falt derfor valget på ingefær og soyasaus sammen med fersk vårløk og spisspaprika.

Du trenger:
2 store fiskestykker
en tommelstor bit ingefær
3-5 vårløk eller tilsvarende mengde purre
1/2 spisspaprika
3-5 ss Glutenfri soyasaus
Rapsolje
Sort pepper
 *
Finhakk ingefær, vårløk og paprika. Ha olje i en ildfast form til bunnen er dekket og ha over soyaolje, ingefær, vårløk og paprika – bland godt. Tørk av fiskestykkene og ha dem over i forma, vend stykkene godt i blandingen og ha over litt sort pepper på toppen.

Pass på så bikkja ikke får spise opp fisken mens den ligger og venter på steking.
I dag lot jeg fisken stå på benken i en halvtime i blandingen, men du kan med fordel sette den rett inn i ovnen på 175-180 grader i cirka 15 minutter.

 Serveres med helt vanlig ris og skyen fra stekingen som saus – nytes i ro og mak.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.