fbpx

Sjokoladefudge med skogsbær

I dag var jeg på inspirasjonstur til en ordentlig matbutikk; Meny. Bakgrunnen var rett og slett at de var utsolgt for Leiv Vidar sin julepølse på Steinkjer, og at jeg derfor måtte kjøre drøye 5 mil for å få tak i denne på Meny Verdal. Da jeg først var på Meny kunne jeg jo like gjerne bli litt inspirert der jeg vandret rundt i en ryddig og velduftende butikk…….

Annonse

Mellom hyllene fant jeg små konfektformer. Disse ble, sammen med solide mengder margarin, melis og sjokolade og skogsbærjuice med hjem.

Ve hjemme prøvde jeg meg på sjokoladefudge for første gang!

Du trenger:
100 gram Delphiafett
100 gram mørk kokesjokolade
1 egg
2 ss skogsbbærjuice
5-6 knuste bringebær
2 ts vaniljesukker
2 dl melis
*

Knekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med Delpiafettet, rør sammen egget og de øverige ingrediensene. Ta sjokoladen av varmen og rør den inn i eggblandingen.
Du kan evt røre inn 1,5 dl. med feks. hakkede nøtter eller annet godt du liker!
Dette ble nok til 50 former, med nøtter er det beregnet nok til 100 former.
Fyll over i små konfekformer, ha evt over kakestrøssel og avkjøl i minst to timer.
Oppbevares i lukket boks i kjøleskapet.
Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

2 kommentarer til “Sjokoladefudge med skogsbær”

 1. tupsi avatar

  Hei! Jeg er en jente på 23 år som i sommer fant ut at jer er både laktose og gluten intollerent! Det å finne bloggen din ga meg veldig stor glede og det er en fryd å se at det finnes så mange alternativer også for meg! Tusen takk for en fantastisk blogg!

  Denne skal jeg definnitivt følge med på 🙂

  Mvh Tuva 🙂

 2. Anonym avatar

  Det er så flott at du skriver denne bloggen. JEg har en 3åring som nettopp har fått konstatert laktoseintoleranse. Jeg har synes det har vært vanskelig med enkle ting som å bake en kake eller lage middager som alle kan spise. Men nå har du gjort det mye enkelre for meg. Tusen takk for en fantastisk blogg:) skal fortsette å lese den:)
  mvh en lykkelig mamma

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese