fbpx

Glutenfri baking er vanskelig?

En får alltid høre hvor vanskelig glutenfri baking er, og at man må være veldig nøyde med å følge oppskriften – men er det virkelig det? Jeg må si meg uenig! I går smalt jeg sammen et brød til middagen, helt vilkårlig, og det smakte himmelsk!

Annonse

Jeg brukte:
1 ss tørrgjær
En litt stor dæsj Schär bread mix
En solid dose varmt vann
ganske mye olivenolje
salt, hvitløk og tørkede urter

 Jeg blandet det hele sammen og oppdaget at jeg hadde hatt i litt lite mel/for mye væske og rørte litt til før jeg hadde deigen over i forma. Lot det heve en ørliten stund over varmt vann før helte over enda mer olivenolje og krydder og satte herligheten inn i varm stekeovn (varmluft 185 grader). Der fikk det stå i en halvtimes tid. Til min glede hevet det til dobbel størrelse!

Brødet smakte utrolig godt, var saftig som bare rakkeren og smakte minst like godt med kjøttsaus-rester på til frokost i morges! Budskapet må altså være; våg å prøve og feile!

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

4 kommentarer til “Glutenfri baking er vanskelig?”

 1. Anonym avatar

  Dette ser veldig bra ut. Helt fantastisk flott. Men hva med fiber? Bruker du ikke fiber-husk?

 2. Kathrine avatar

  Jeg bruker aldri pofiber og kun en oppskrift bruker jeg fiberhusk, ellers bruker jeg det aldri, og jeg synes bakeverket blir helt supert uten!Jeg liker ikke den konsistensen bakeverket får ved bruk av fiberhusk dessverre.

 3. Anonym avatar

  Hvilken konsistens får bakverket med pofiber og fiberhusk da? Har alltid brukt det, så lurer på hvordan det kan bli hvis jeg dropper det….

 4. Kathrine avatar

  JEg synes selv det blir for seigt, men smaken er som baken! Noen liker det, andre ikke 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese