fbpx

Knekkebrød er noe jeg spiser mye av – så mye at jeg har blitt lei! Men da vi var på tur til Sverige for å handle inn sist, var de fri for semper knekkebrød! Derfor tok jeg saken i egne hender og bakte egne i dag – og smaken? Den var himmelsk!

Siden dette ble gjort på impuls og jeg ikke hadde alle ingrediensene som sto i alle oppskrifter jeg fant, var jeg helt nødt til å improvisere det hele – resultatet av forsøket kan du se under:

Du trenger:
1,5 dl finmalte mandler
2,5 dl Semper ren havregryn
1,5 dl semper grov mix
2 dl fibrex
1,5 dl solsikkekjerner
1 dl knuste linfrø
6 dl vann
1 ts knust maldonsalt

Sett stekeovnen på 150 grader. Ha alle ingrediensene over i en bolle, og rør deigen sammen (bruk ikke kjøkkenmaskin). Deigen skal være ganske løs. Dekk to stekebrett med bakepapir og ha halvparten av deigen på hvert brett. Stryk deigen utover på bakepapiret med slikkepott. Det bør bli så jevnt og tynt som mulig.

Annonse

Rut opp deigen på hvert av stekebrettene med pizzaskjærer før du setter begge stekebrettene inn i ovnen samtidig, midt i ovnen.

Stekes i 1,5 time (varmluft), men bytt plassering på stekebrettene etter halv tid.
Oppbevar knekkebrødene i en tett boks med lokk. De holder seg fint i ca. 1 uke.

Noe sier meg at jeg må prøve disse med urter og hvitløk i deigen…..

1 Comment on “Hjemmelagde knekkebrød

  1. De står i ovnen nå 😉 Fant ut at jeg måtte droppe 2 dl vann fordi deigen var bra uten de 🙂
    Hele huset lukter nydlig
    , kan nesten ikke vente med å smake 🙂 Du har en veldig fin blogg og du hjelper mye med oppskrifter i hverdagen min 🙂 Keep on the good work 😉

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.