fbpx

Kjapt frøbrød

I går, etter tre lange dager på kurs var jeg smertelig klar over at fryseren var tom for hjemmebakt brød. Derfor satte jeg en kjapp gjærdeig som fikk stå og heve mens jeg tok en kjapp ridetur på hesten. Denne gangen forsøkte jeg med nytt mel: Schär Bread-Mix – Mix B

Du trenger:
1 kilo glutenfritt mel

1 pk tørrgjær
60 gram fibrex
1 ss fiberhusk
8 dl vann
1 dl olje
1 dl havregryn
en neve knuste linfrø
en neve solsikkekjerner

Bland mel og tørrgjær, ha fibrex i en bolle og tilsett vann og la det svelle. Visp ut fiberhusk i 8 dl varmt vann og ha over i bakebollen sammen med olje, kjør det hele godt sammen. Tilsett deretter svellet fibrex, linfrø, havre og solsikkekjerner. Kjør deigen i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter. Ta ut eltekroken og la deigen heve under lokk i cirka en time.

Ha deigen over i tre former (jeg bruker silikonformer – anbefales!!) og la dem heve på rist over varm vann i en drøy halvtime. Stekes på 245 grader i ca 30 minutter.

Serveres med Gilde baguettskinke og Cheezly smelteost toppet med litt tørkede urter – det smaker virkelig godt! Smaker også fantastisk med spekeskinke, og med peperoni, og med……..

Annonse

Siden brødet er laget med en type mel jeg ikke har brukt tidligere, var jeg litt spent! Smaken og konsistensen på brødet er det ingenting å si på, og prisen på melet var også rimeligere enn semper som jeg bruker til vanlig! Schär ligger på cirka 48 kroner kiloen på min lokale Prixbutikk, dette er samme pris som Semper har på ICA i Sverige! Eneste minus må være at melet er veldig fint, og at du da må tilsette alt av fiber selv for å få et grøvere brød.

Ha en fortsatt fin dag 🙂

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

6 kommentarer til “Kjapt frøbrød”

 1. Christine edvardsen avatar

  Hei:) jeg er ganske ny i denne glutenfrie verden.. Hvor får jeg tak i fiberhusk og fibrex?! Helsekost? Men det så veldig godt ut 🙂 mye mye bedre enn det tørre brødet fra butikkene som er pakket i plast og tørt som papir.. Er jo lov å spise godt brød selv om man ikke tåler gluten vel! 🙂

 2. Anonym avatar

  Fiberhusk får du kjøpt på dagligvare butikk som har glutenfrie produkt 🙂 Fria brød som er gul er utrolig god,men godt med hjemmebakt 🙂

 3. Martha avatar

  Hei!

  Jeg fant denne posten da jeg lette etter oppskrifter på glutenfritt brød.

  Jeg har aldri bakt brød før (glutenfritt eller ei) og ser du skriver “kjør deigen i kjøkkenmaskin i minst 5 minutter”. Nå spør jeg sikkert dumt, men må man ha kjøkkenmaskin eller går det an å bake brød uten? Har ingen sånne fancy saker på kjøkkenet mitt jeg 🙂

 4. Kathrine avatar

  Hei MArtha!
  Beklager sent svar, men tida har fløyet!
  Du kan bruke vanlig bolle og sleiv, mend a må du halvvere oppskriften og elte så lenge du orker for hånd. DErsom du skal bake eget brød er det ingen veg utenom å kjøpe maskin med mindre du tenker å bare bruke feks. toro havrebrød :=

  Lykke til!

 5. Martha avatar

  Aha. Da blir det neppe noe baking på meg, for jeg har ikke plass til kjøkkenmaskin hverken i skapet eller på benken. Noen som sa lite kjøkken? Var såvidt jeg fikk skviset inn komfyren som er en ekstra smal en 😉

  Men tusen, tusen takk for svar 🙂

 6. Kathrine avatar

  Du kan jo røre for hånd, men da må du lage halv porsjon og røre en stund, anbefaler en solid slikkepott i silikon 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese