fbpx
Husmorgenene kom til uttrykk hos Grankongla også i dag, med bakgrunn i forrige dags vellykkede brødbakst var det dags for å prøve seg på bollebaking nok en gang – gluten og melkefrie skolebrød og skillingsboller (kanelsnurrer for de uinnvidde) ble tryllet frem på Bostad i dag – og jaggu så smakte det godt også! Hemmeligheten er nok disse fibrene fra Fibrex/Dansukker som jeg skrev om forrige dagen. Bollene ser litt mistenkelige ut, det vil si, de ser rett og slett litt grove ut, men det har ikke satt noen smak eller laget noen annen struktur!
Kremen til skolebrødene laget jeg med Freia vaniljesaus som jeg blandet ut med GoGreen sin soyamelk.
Oppskriften på bollene er som følger:
500 gram Semper fin mix
75 gram melange uten melk
4 ss sukker
2 ts kardemumme
2 ts bakepulver
3 dl soyamelk
1 pk tørrgjær
2 egg
20 gram fibrex (og ca 1 dl vann til disse).
Blan det tørre, tilsett det våte og fibrexen som har fått svelle, elt i 5 minutter og la det hele heve i en snau time. Elt ut til fine boller, hev over varmt vann i en halv time før du lager fordypning og her oppi kremen. Stekes på 210 grader i 8-10 minutter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.