fbpx

I går gikk jeg i gang med å bake, og jeg tenkte jeg skulle prøve ut noe jeg har hatt lyst til lenge; nemlig å lage havrebrød! Satte derfor min lit til Kenwooden og at den klarte brasene.

Du trenger:
1/2 kg Semper glutenfrie havregryn
1 pk semper Grov Mix
8 dl vann
I pk tørrgjær

1 dl rapsolje
1 dl knuste linfrø
1 dl solsikkekjerner
60 gram Fibrex og vann til det
Litt salt

Annonse

Gjør så her:
Hell havregrynene over i en stor og solid blender, og kjør på full guff til det ikke lengre er annet enn støv i blenderen. Ha det over i bakebollen og ha i resten av det tørre og bland sammen før du tilsetter fingervarmt vann, olje og svellet fibrex. Kjør deigen i minst 5 minutter. Ta ut eltekroken og la det heve under lokk i minst en time. Ha deigen over i to silikonformer og etterhev over vamt vann i ca 30-45 minutter. Stekes i ca 30 min. på 245 grader (varmluft).

Brødet smakte helt fortreffelig også i morges og trengte ikke å varmes i brødrister!! Anbefales på det varmeste!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.