fbpx

Her om dagen fikk jeg endelig somla meg til å bake brød igjen, og denne gangen falt valget på foccacia. Det er enkelt og smakfullt så det holder og kan med fordel brukes til så vel hamburgerbrød som krutonger og frokostbrød!

Du trenger: 
2 pakker semper fin mix
2 pk tørrgjær
8 dl vann
1 dl olivenolje
4 ss hakkede soltørkede tomater
1-2 ts tørket Rosmarin
1-2 ts knust hvitløk
en klype salt
Bland alt det tørre og rør godt, tilsett så temperert vann og olje, elt godt i kjøkkenmaskin. Tilsett soltørkede tomater, rosmarin, hvitløk og salt og elt videre. Jeg elter i totalt minst 5 minutter på full guff!
Ta så ut eltekroken og la deigen heve i bollen til den er dobbelt så stor, cirka en time.
Ha deretter deigen over i en smurt eller papirkledd langpanne og etterhev over varmt vann i en halv time.
Stikk hull i brødet med fingrene, hell over olivenolje, rosmarin og havsalt. Stek brødet på 245 grader i ca 30 minutter!
Når brødet er avkjølt (på rist) kan du skjære det opp i firkanter og fryse det ned i poser. Jeg tiner det så i micro og rister det i brødristeren før jeg spiser det! Skal du lage krutonger av det må det ristes helt, helt tørt før du skjærer det i terninger og rister det enda litt i panna 🙂 Velbekomme!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.