fbpx

Savner du melkefrie kolibriegg? Jeg gir deg oppskriften på hjemmelaget gluten- og melkefri påskemarsipan. Men, den er ikke som vanlig marsipan altså – dette er kraftkost!

Grov proteinrik marsipan

Å lage marsipan innebærer normalt sett å nensomt skolde mandler og male dem to ganger i mandelkvern. Jeg hadde aldri planlagt å skolde mandlene, og da jeg oppdaget at mandelkverna ikke var komplett skrinla jeg den delen av prosjektet også og kjørte dem enkelt og greit i blendern.

For å ytterligere gjøre marsipanen til noe mer næringsrikt, tilsatte jeg godt med gresskarkjener sammen med mandlene. Det øker proteininnholdet og er perfekt for dem som trenger å legge på seg litt.

Energipåfyll

Det er så mye energi i denne hjemmelagde marsipanen, at du nesten kjenner energien stige etter inntak; som bjørkesevja om våren fyller den hver celle.

Historisk godt

I følge store norsk leksikon er “Marsipan kjent så tidlig som år 900. Konfektmakere lagde en søt deig av mandler og sukker, noe som ble svært populært. Senere ble mandelmassen fremstilt av apotekere. På 1600-tallet ble mandelmasse beskrevet i apotekernes bøker som et middel mot søvnløshet, og middelet var kun tillatt fremstilt i små mengder”.

GRATIS OPPSKRIFT

Dette er en gratis oppskrift. De fleste nye oppskriftene er forbeholdt medlemmer, men jeg deler fortsatt enkelte nye oppskrifter gratis. Har du lyst til å sikre deg tilgang på alle oppskriftene mine? Tegn medlemskap her eller doner valgfritt beløp under:

Du trenger

  • 500 gram mandler
  • 250 gram gresskarkjerner
  • 500 gram melis
  • 2-3 eggehviter
  • 50 -100 gram sjokolade som tåles
  • Kakestrøssel
  • 0,5 ss kokosfett

Slik gjør du

Ha mandler og gresskarkjerner på et stekebrett og stek dem i ovnen på 160 grader i ca 10 minutter. La dem avkjøles litt før du kjører dem i blenderen til de er helt finhakket, men ikke så lenge at fettet skilles ut. Ha bare over litt og litt mandler i gangen med mindre du har en veldig stor blender.

Bland mandelmassen og melis sammen i en bolle til alt er godt blandet sammen, før du har en og en eggehvite oppi. Det er veldig tungt å blande, så bare ta tida til hjelp! Dersom massen er tørr selv etter 3 eggehviter; tilsett en t-skje vann og bland godt – igjen.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Form marsipanen til egg i passe størrelse, sett dem kaldt mens du smelter sjokolade sammen med litt kokosfett over vannbad. Vend eggene i smeltet sjokolade og løft dem over på rist eller bakepapir med to gafler og dryss over med kakestrø før sjokoladen stivner.

Oppbevares kjølig.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.