fbpx

Glutenfri surdeigstarter

For å bake med glutenfri surdeig, kreves en glutenfri surdeigstarter. Jeg har, etter å ha adoptert en starter, selv prøvd meg frem etter ulike oppskrifter, tips og råd.

Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka “Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser” av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.

Glutenfrie surdeigsbrød skal være snillere mot magen enn ordinære glutenfrie brød siden antibeitestoffene i melet er brutt ned.

xxx Surdeigstarter 007

Du trenger:

40 g økologiske rosiner
2 dl kaldt vann
2 dl bokhvetemel

Dag 1: Rør sammen ingrediensene i en glass eller stentøybolle med et tre-redskap og la det stå på kjøkkenbenken uten lokk til dagen etter.

Dag 2: Rør inn 2 ss bokhvetemel og like mye vann, og sett tilbake på kjøkkenbenken. Dekk med kjøkkenpapir eller liknende for å hindre direkte søl oppi.

Dag 3 og 4: Nå lukter starteren syrlig og friskt, dersom den lukter fælt, må du starte på nytt. Lukter den syrlig og friskt gjentar du prosessen fra i går, og setter bollen tilbake på kjøkkenbenken, ha oppi en liten klype havsalt dag 3.

Dag 5:Lukter starteren fortsatt godt er den klar til å brukes, men du kan med fordel sile ut rosinene.

Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka “Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser” av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.

 

 

 

 

 

 

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!





Du vil kanskje også like

Discover more from Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese