fbpx

For å bake med glutenfri surdeig, kreves en glutenfri surdeigstarter. Jeg har, etter å ha adoptert en starter, selv prøvd meg frem etter ulike oppskrifter, tips og råd.

Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka “Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser” av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Glutenfrie surdeigsbrød skal være snillere mot magen enn ordinære glutenfrie brød siden antibeitestoffene i melet er brutt ned.

xxx Surdeigstarter 007

Du trenger:

40 g økologiske rosiner
2 dl kaldt vann
2 dl bokhvetemel

Dag 1: Rør sammen ingrediensene i en glass eller stentøybolle med et tre-redskap og la det stå på kjøkkenbenken uten lokk til dagen etter.

Dag 2: Rør inn 2 ss bokhvetemel og like mye vann, og sett tilbake på kjøkkenbenken. Dekk med kjøkkenpapir eller liknende for å hindre direkte søl oppi.

Dag 3 og 4: Nå lukter starteren syrlig og friskt, dersom den lukter fælt, må du starte på nytt. Lukter den syrlig og friskt gjentar du prosessen fra i går, og setter bollen tilbake på kjøkkenbenken, ha oppi en liten klype havsalt dag 3.

Dag 5:Lukter starteren fortsatt godt er den klar til å brukes, men du kan med fordel sile ut rosinene.

Jeg har lest og lest for å finne en oppskrift som passet meg, og endte opp med å finne den beste forklaringen og inspirasjonen i boka “Ekte brød – uten gluten og ferdige melmikser” av Kristin Granli. Her finnes også flere brødoppskrifter med surdeig.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.