fbpx

Foccacia var det første brødet jeg lærte meg å bake glutenfritt. Noe av grunnen var vel at jeg aldri hadde spist det før jeg begynte å leve glutenfritt. Jeg hadde ingen referanser, og det er kanskje ikke så dumt med tanke på de første forsøka.

20151225_135701

Du trenger:
4 dl vann
1/2 pk tørrgjær
Litt sukker
3-5 dl Schar bread mix
3 fedd hvitløk
Soltørket tomat
Olivenolje
Flaksalt
Rosmarin
Les mine tips for en god glutenfri gjærdeig

Annonse

Bland sukker, vann og gjær. La det stå i 5-10 minutter før du har over hakket hvitløk og soltørket tomat i biter og rør godt. Ha over mel til du har en tykk klumpfri grøt. Ha i mer mel til deigen ikke er klissete lengre og så litt olje til deigen er fast og fin. Sett til heving i en smurt og kald jerngryte nedi varmt vann i ca 1 time.

Stikk hull i deigen med fingrene, hell over olje og strø med salt og rosmarin. La deigen heve til ovnen er varm (250 grader). Legg på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og etterstek i ca 15 minutter. Avkjøl og server!

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.