fbpx

Baguetter er noe jeg ikke har spist på lenge, ene og alene fordi mine lokale butikker har sluttet å ta dem inn. Den gang jeg fortsatt fant dem i butikken likte jeg å spise baguetter i helgene og til suppe av og til. Det eneste jeg aldri ble helt venn med var at de ble litt tørre.

Jeg har lenge siklet på et baguettbrett til baking, men ikke kjøpt fordi jeg ikke visste om det var noe jeg kom til å bruke. Den dagen jeg signerte frilans-kontrakten med bakelyst,  unna jeg med et brett fra clas ohlsson.

Ettersom jeg bare smelte sammen en gjærdeig er ikke dette en skikkelig oppskrift, men en kilde til inspirasjon.

Du trenger:

Forsats:
3-5 dl vann
1 bs honning
1 ss fiberhusk
1/4 gjærpose

Lys melmix
Glutenfritt havremel
litt olje

Bland vann, gjær, honning og fiberhusk. Legg på lokk og la det stå i 5-10 minutter. Ha så over lyst mel til du fåt en tykk grøt. Hell så over havremel til du får en seig deig. Ha deretter over lys melmix til deigen er fast og fin. Ha over litt olje og jobb med deigen til den er fast og lett formbar.

Sett bakebollen i varm vann med lokk over og la den heve i ca 1 time.

Sett en jerngryte på nederste rille i stekeovnen og sett ovnen på 245-250 grader. Del deigen i 3 like store pølser, tvinn dem, snurr dem – form 3 like store pølser og legg dem i baguettbrettet. Skjær gjerne noen striper i deigen.

Annonse

Når ovnen er varm heller du 1 liter vann ned i den varme jerngryta. Sett så brettet på rist over jerngryta og stek i ca 20 minutter (varmluft).

Du får skikkelig sprøe og gode baguetter som holder seg godt. Mine holdt i 3 dager uten brødrister!baguett2

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.