fbpx

Grovt glutenfritt grytebrød

Å bake brød er noe jeg egentlig synes er litt kjedelig, det blir så mye fæl oppvask etterpå. Og med et nurk som vokser i magen og dertilhørende lite energi og tålmodighet, måtte jeg prøve noe nytt da jeg innså at brødskuffen var tom og magen likeså.

Jeg baker som dere vet, alltid på slump. Det vil si at jeg har en fremgangsmåte som brukes, men at mengde væske, mel og annet jeg vil ha i deigen ikke måles opp på noe vis. Men jeg har en viss følelse på hvor mye vann jeg trenger for å bake brød av ulike størrelser.

Hva du velger å ha i brødet velger du selv, men jeg har valgt å bruke mye fiber som frø og fullkornshavre for at brødet skal mette skikkelig og holde seg saftig.

For å bake det brødet jeg har bakt de siste gangene trenger du ca 7-9 dl vann.

Jeg har brukt:
Vann
(1 ts sukker)
1 pk tørrgjær
Fibrex (sukkeroefiber)
Knust bokhvete/Hirseflak etc.
Linfrø
Chiafrø
Havremel (Provena)
Schar bread mix
Rapsolje

Bland fibrex, frø og vann i en egen bolle og la det stå og svelle i minst 10 minutter.
Ha vann i en stor bakebolle og tilsett sukker og gjær. Rør, la det stå i 5 minutt og tilsett så frø/fibrex og rør godt. Ha over havremel til du får en skikkelig tjukk grøt, rør godt med slikkepott. Ha så over Bread mix til du får en deig som ikke klisser all verden. Ha over olje, rør med slikkepott og ha over enda litt mer mel om ønskelig.

Sett bakebollen med deigen til heving i vasken, fyll vasken med varmt vann og legg lokk på bakebollen. La deigen heve i ca en time før du setter en jerngryte i ovnen på 250 grader.

Annonse

Ta gryta ut av ovnen når den er varm, ha i litt olje og løsne deigen fra bollen med en slikkepott. Hvelv deigen over i gryta, stryk ut ujamnheter og ha over litt havregryn.

Ta på lokk og stek i 30 minutter. Ta av lokket og stek i nye 15 minutter. Avkjøl på rist.
Når jeg skal fryse ned brødet, skjærer jeg brødet først i to, så skjærer jeg det på to igjen, så i skiver.

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese