fbpx

Peanøttkonfekt – ikke slankekost akkurat!

I går smelte jeg til og laget peanøttkonfekt med nugat – jeg var litt skeptisk egentlig til å blande smaken av hasselnøtt med peanøtt, men samtidig så liker jeg nå engang peanøtter bedre enn mandler som oppskriften jeg baserte meg på inneholdt.

Nugat man kjøper i butikken er jo ikke melkefri dessverre, i skapet sto det fra i fjor jul en boks med melkefritt sjokoladepålegg med hasselnøttsmak og jeg valgte derfor å bruke det – så blei jeg kvitt det også!

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Du trenger:
250 gr “nugat”
125 gr mørk kokesjokolade
1/4 dl sukker
En klype havsalt
Peanøtter

Smelt nugatpålegget i vannbad, finhakk sjokoladen og smelt den ned i nugaten, rør inn sukker, salt og peanøtter.

Hell massen over i en papirkledt form og la stå i kjøleskap over natten. Kutt opp i små terninger (Dette er mektige saker folkens!) og ha over i egnet embalasje 🙂

Annonse

Annonse

Kathrine avatar

FORFATTER

18 kommentarer til “Peanøttkonfekt – ikke slankekost akkurat!”

 1. Linn avatar

  ÅHHH jeg er overlykkelig over å ha funnet bloggen din, takket være Marias Metode. Dette er virkelig midt i blinken og da blir det konfekt på meg i år JIPPI! Tusen takk for at du deler så deilige oppskrifter. Det blir til og med Pepperkaker på meg i år, jipppi! Er i lykkerus her hihi, håper du og dine får en nydelig jul♥

 2. Magne D. Antonsen avatar

  Bra blogg, Kathrine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 3. Cathrine avatar

  Oj så kul blogg, kjekt for meg som er veganer! Ser vi begge er på VG i dag. 🙂
  Disse skal definitivt prøves ut!

 4. Kathrine avatar

  Takker for oppmerksomheten og rosende ord! Har satt til livs et par av disse og mageboeren jublet over sukkermengden 🙂

 5. ingrid avatar

  Det så sinnsykt godt ut, kanskje jeg skulle prøvd det med noen andre nøtter, siden jeg er allergisk mot peanøtter.

 6. Hanne`s kaker avatar

  Hei! Så hyggelig å se ei til fra Trøndelag. Så flott med en blogg om glutenfri og melkefrie oppskrifter. Hender jeg får litt spørsmål om kaker uten dette ja… Men jeg kan så lite. De her peanøttkonfektene så jo kjempegode ut! Hilsen Hanne

 7. Anita avatar

  De nugat sjokoladene så gode ut og må prøves.
  Bruker du vanlig nugat

 8. Kathrine avatar

  Hei Anita, som du ser så bruker jeg ikke vanlig nugat nei – men i originaloppskriften er det det som brukes. Du kan fin kjøpe Odense nugat i butikken om du ønsker det 🙂

 9. Fragola avatar

  Det så veeeeeeldig godt ut 🙂

 10. Anonym avatar

  nugat konfekt skal prøves 🙂
  Men hva har du det i når det skal stå over natten?? boks eller rett på papir??

 11. Kathrine avatar

  Anonym: “Hell massen over i en papirkledt form og la stå i kjøleskap over natten.”

 12. Anonym avatar

  dumt spørsmål,men kan man bruke nugatti???

 13. Kathrine avatar

  Uten at jeg har prøvd så vil jeg tro at det skulle gå helt greit. JEg vet ikke hvordan nugatti smaker, men den er kanskje litt i mykeste laget, så bruk litt mindre nugatti enn i oppskriften og litt mer mørk sjokolade så den stivner skikkelig 🙂

 14. Anita avatar

  Jeg har nå laget 2 omgganger med denne fantastiske oppskriften .-)
  Har brukt vanlig nugatti og følgt oppskriften har stivnet helt perfekt…tok ikke sukker i ….denne siste gangen tok jeg litt mer salt i så får vi se….sist hadde jeg nesten ingenting

 15. Kathrine avatar

  Så artig å høre Anita!! Synes det blir knall med salt i – også får man så lyst på mer når det er salt så det er nesten litt farlig……hihi

 16. Cathrine avatar

  Hei! Jeg tenkte å gi bort disse små herlighetene i julegave ved å legge de oppi noen fine gjennomsiktige glass! Men jeg lurer på om bitene “smelter” fort eller holder de fasongen? Hvor bløte er de for å si det sånn! Ikke like fint å gi smeltet sjokolade;)

 17. kathrine avatar

  De smelter ikke så altfor fort heldigvis, men det er jo et spørsmål om hvor lenge de skal stå varmt da. Mine har stått fremme et par timer og de smelter ikke før du tar på dem kan du si, men de smaker da ikke like godt – de smaker best rett fra kjøleskapet 😉 MEn å gi dem bort er jo perfekt! Går jo ann å si i fra om at gaven bør stå kaldt!

 18. Anonym avatar

  måtte bare lage disse..men brukte melkefritt økoligisk sjokoladepålegg uten hasselnøtter og melke og sukkerfri sjokolade og salte peanøtter.. yummi 🙂 lurer på om jeg skulle lagd med rosiner i og 🙂 mvh Bente.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese