Peanøttkonfekt – ikke slankekost akkurat!

I går smelte jeg til og laget peanøttkonfekt med nugat – jeg var litt skeptisk egentlig til å blande smaken av hasselnøtt med peanøtt, men samtidig så liker jeg nå engang peanøtter bedre enn mandler som oppskriften jeg baserte meg på inneholdt.

Nugat man kjøper i butikken er jo ikke melkefri dessverre, i skapet sto det fra i fjor jul en boks med melkefritt sjokoladepålegg med hasselnøttsmak og jeg valgte derfor å bruke det – så blei jeg kvitt det også!

Du trenger:
250 gr «nugat»
125 gr mørk kokesjokolade
1/4 dl sukker
En klype havsalt
Peanøtter

Smelt nugatpålegget i vannbad, finhakk sjokoladen og smelt den ned i nugaten, rør inn sukker, salt og peanøtter.

Hell massen over i en papirkledt form og la stå i kjøleskap over natten. Kutt opp i små terninger (Dette er mektige saker folkens!) og ha over i egnet embalasje 🙂

18 kommentarer Legg til din

 1. Linn sier:

  ÅHHH jeg er overlykkelig over å ha funnet bloggen din, takket være Marias Metode. Dette er virkelig midt i blinken og da blir det konfekt på meg i år JIPPI! Tusen takk for at du deler så deilige oppskrifter. Det blir til og med Pepperkaker på meg i år, jipppi! Er i lykkerus her hihi, håper du og dine får en nydelig jul♥

 2. Bra blogg, Kathrine!

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

 3. Cathrine sier:

  Oj så kul blogg, kjekt for meg som er veganer! Ser vi begge er på VG i dag. 🙂
  Disse skal definitivt prøves ut!

 4. Kathrine sier:

  Takker for oppmerksomheten og rosende ord! Har satt til livs et par av disse og mageboeren jublet over sukkermengden 🙂

 5. ingrid sier:

  Det så sinnsykt godt ut, kanskje jeg skulle prøvd det med noen andre nøtter, siden jeg er allergisk mot peanøtter.

 6. Hei! Så hyggelig å se ei til fra Trøndelag. Så flott med en blogg om glutenfri og melkefrie oppskrifter. Hender jeg får litt spørsmål om kaker uten dette ja… Men jeg kan så lite. De her peanøttkonfektene så jo kjempegode ut! Hilsen Hanne

 7. Anita sier:

  De nugat sjokoladene så gode ut og må prøves.
  Bruker du vanlig nugat

 8. Kathrine sier:

  Hei Anita, som du ser så bruker jeg ikke vanlig nugat nei – men i originaloppskriften er det det som brukes. Du kan fin kjøpe Odense nugat i butikken om du ønsker det 🙂

 9. Fragola sier:

  Det så veeeeeeldig godt ut 🙂

 10. Anonym sier:

  nugat konfekt skal prøves 🙂
  Men hva har du det i når det skal stå over natten?? boks eller rett på papir??

 11. Kathrine sier:

  Anonym: «Hell massen over i en papirkledt form og la stå i kjøleskap over natten.»

 12. Anonym sier:

  dumt spørsmål,men kan man bruke nugatti???

 13. Kathrine sier:

  Uten at jeg har prøvd så vil jeg tro at det skulle gå helt greit. JEg vet ikke hvordan nugatti smaker, men den er kanskje litt i mykeste laget, så bruk litt mindre nugatti enn i oppskriften og litt mer mørk sjokolade så den stivner skikkelig 🙂

 14. Anita sier:

  Jeg har nå laget 2 omgganger med denne fantastiske oppskriften .-)
  Har brukt vanlig nugatti og følgt oppskriften har stivnet helt perfekt…tok ikke sukker i ….denne siste gangen tok jeg litt mer salt i så får vi se….sist hadde jeg nesten ingenting

 15. Kathrine sier:

  Så artig å høre Anita!! Synes det blir knall med salt i – også får man så lyst på mer når det er salt så det er nesten litt farlig……hihi

 16. Cathrine sier:

  Hei! Jeg tenkte å gi bort disse små herlighetene i julegave ved å legge de oppi noen fine gjennomsiktige glass! Men jeg lurer på om bitene «smelter» fort eller holder de fasongen? Hvor bløte er de for å si det sånn! Ikke like fint å gi smeltet sjokolade;)

 17. kathrine sier:

  De smelter ikke så altfor fort heldigvis, men det er jo et spørsmål om hvor lenge de skal stå varmt da. Mine har stått fremme et par timer og de smelter ikke før du tar på dem kan du si, men de smaker da ikke like godt – de smaker best rett fra kjøleskapet 😉 MEn å gi dem bort er jo perfekt! Går jo ann å si i fra om at gaven bør stå kaldt!

 18. Anonym sier:

  måtte bare lage disse..men brukte melkefritt økoligisk sjokoladepålegg uten hasselnøtter og melke og sukkerfri sjokolade og salte peanøtter.. yummi 🙂 lurer på om jeg skulle lagd med rosiner i og 🙂 mvh Bente.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.