fbpx

Jeg vet det er mange der ute, som synes at det å bake glutenfritt er veldig vanskelig. Mange klager over harde og tørre bakeverk og da spesielt gjærbakst.

Jeg har gjennom de siste to årene gjort meg et par erfaringer som jeg vil dele med dere andre! Jeg baker mye småbrød for hånd til feks. salat, pasta, pizzabunn ol. Det er oppskriften og fremgangsmåten på disse jeg nå vil forklare!

For å gjøre det hele enkelt, så bruker jeg alltid tørrgjær ved baking, tørrgjæren blander jeg alltid ut i vannet før jeg har i melblandingen. Til å blande sammen deigen bruker jeg alltid slikkepott i silikon.

Når lunkent vann og gjær er blanda i bollen, rører du rundt og tilsetter evt litt salt før du har over melmix (selv bruker jeg utelukkende Schär sin bread-Mix til denne typen baking nå) så du får en litt tykk suppe, la det svelle et lite øyeblikk og rør godt. Spe deretter på med mel og rør forsiktig helt til du får en luftig deig som ikke kleber. Deigen skal være luftig, ikke våt!

Ha deretter over oliven- eller rapsolje og vend hele deigen rundt igjen med slikkepotten. Velt deigen over på stekebrett eller i brødforma. Skal deigen brukes til pizza smører du hendene med olje, og trykker deigen ut til passende fasong, tykkelse og størrelse. Sett så deigen til heving over varmt vann i vasken i en halvtimes tid.

Annonse

Dersom du ønsker feks oliven, hvitløk eller andre krydderier i brødet har du dette i vannet før du har over melet. Evt kan det strøs over til slutt rett før steking. Brødene stekes på 180 grader i cirka en halv time, mens pizzaen forstekes på 210 grader fra kald ovn til den er litt sprø på toppen før fyll has over og den stekes videre.

Jeg håper noen fikk noen gode tips her, og at det var forståelig! Som dere ser er det ikke noe tradisjonell elting her, bare vending med slikkepott, litt svelling, vending, og så til slutt avslutning med olje for å gjøre overflata fin.

2 Comments on “Mine tips for en god gjærdeig!

  1. Video takk!! Er helt nybegynner med glutenfri bakst og lurer veldig på dette med konsistensen på deigen. Alle sier at den er klissete og som en røre og ikke skikkelig deig….

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.