fbpx

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage en versjon av snickerskake, og i dag, med huset for meg selv og kort dag på jobb var det endelig tid og energi til overs!

Peanøttbunn:
2 eggehviter
30 g sukker
110 g salte peanøtter
50 g melis
Sett ovnen til 170 grader.  Pisk eggehviter & sukker til  marengs. Grovhakk peanøttene med melis. Vend nøtteblandingen inn i marengsen. Helles i formen & stekes midt i ovnen i 25 min. Avkjøl.
Karamell:
1 dl Freia karamelltopping
Kok opp karamelltoppingen slik at den tykner og blir ordentlig seig.
Smør over kakebunnen og sett i kjøleskap.
Sjokoladetopping:
2 plater mørk kokesjokolade (COOP) 
4 ss soyafløte
Smelt to plater mørk kokesjokolade som tåles over vannbad sammen med 4 ss soyafløte.
Smør over kaka og strø over med peanøtter. Pynt med tykk karamelltopping.

Dette er mektige saker som ikke anbefales for de med tannregulering
ettersom karamellen er ganske så seig og god 🙂

6 Comments on “Peanøttkake med sjokolade og karamell (Snickerskake)

 1. Hei
  Oppdaget bloggen din i dag da jeg i frustrasjon søkte på nettet etter noe godt å lage til middag. Bloggen din er rett og slett en gullgruve av informasjon og gode råd for meg som nettopp har fått diagnosen cøliaki og er i fullstendig villrede angående hva jeg kan spise og ikke.
  Kommer nok til å ta lang tid å sette seg inn i alt, men i mellomtiden skal jeg innom bloggen din hver dag !
  Så et lite spørsmål som jeg har prøvd å få svar på en stund og jeg klarer ikke å finne noe entydig informasjon om dette: Tacokrydder, er det glutenfritt ? Det står bak at det inneholder maltodrexin som enkelte mener inneholder gluten. Hva mener du ?

 2. Hei Anonym!
  Tusen takk for rosende ord – det er godt den kommer til nytte for andre! Det er jo det viktige!!

  Tacokrydder er ikke glutenfritt med mindre du bruker feks. Santa Maria som jeg bruker, tror også det er ett merke til som er glutenfritt (den gule posen), men jeg tør ikke si dette sikkert nå på stående fot. Maltodextrin inneholder ikke gluten med mindre det står entydig at det gjør det, mange reagerer dessuten ikke på maltodextrin fra hvete, mens andre igjen gjør det. Selv gjør jeg det ikke nå under graviditeten 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.