fbpx

I dag var jeg fysen på noe godt, men siden vi satte til livs en hel troikakake forrige uke, måtte jeg lage noe litt sunnere som tilfredstilte suget på noe godt i dag. Valget falt derfor på grove muffins med mandler og havre.

Du trenger:
200 gram semper fin mix
50 gram semper ren havre
50 gram mandelmel/finhakkede mandler
en neve Fibrex
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
1 dl frokostjuice
4 dl vann
3 ss olivenolje
*
Bland alt det tørre, ha over egg, juice, vann og olje og bland det hele. La det stå og svelle mens ovnen varmes tl 220 grader. Ha det hele over i smurte muffinsbrett og stek i ca 15-20 minutter.

13 Comments on “Grove muffins med mandler og havre

 1. hva er «semper» og fibrex?
  kan man bruke vanlig mel og havregryn dersom man ikke har noen alergi?

  så god ut!

 2. Hei «Anonym» du kan fritt bytte ut med vanlig hvetemel og vanlig «bjørns havregryn» når du ikke har allergi. Fibrex er sukkeroefiber med 75% kostfiber, som er med på å gi bakeverket mye fiber. Sukkeroefiber fås kjøpt på helsekost dersom du ikke finner fibrex i din matbutikk 😉

 3. Så deilige muffins, ble veldig glad da jeg fant den! Kjempe flott blogg!!! Du har ikke oppskift på middags muffins uten melk og gluten også? 🙂

 4. Hei Anonym! JEg har dessverre ikke noen oppskrift på det, men ved å leke med tanken har jeg kommet frem til at det må være veldig godt med soltørket tomat eller salami/pølsebiter oa. i denne oppskriften – da får du jo en matbit ut av det! Du kan jo evt erstatte juice med tomatsuppe? JEg våger å tro det er godt!

 5. Hei! Som matblogger og med en mor med glutenallergi synes jeg dette er en fantastisk blogg du har. Blogget i dag selv om muffins med spinat og chili som lett kan gjøres glutenfrie. Gir linken til bloggen din til moren min, så kan du kanskje gå inn og se på de to glutenfrie oppskriftene jeg har på http://www.kathrinelaerke.com
  -Kathrine

 6. når du sier frokostjuice mener du produktet eller hverdags juice som for eksempel appelsinjuice

 7. tusen takk for kjempe fin oppskrift, jeg lagde denne med banan biter i, og hakkede mandler på toppen. Ble så utrolig godt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.