fbpx

Gluten- og melkefrie skolebrød og skillingsboller er håpløst tenker du kanskje? Jeg viser deg at det er det absolutt ikke!

Skillingsboller, Kanelsnurr eller kanelbolle?

Kjært barn har veldig mange navn, men for meg, er og blir navnet Skillingsbolle. Jeg ante ikke at det kunne kalles noe annet engang før jeg var voksen. Da jeg var liten bodde vi i Bergen, og navnet har nok blitt med meg siden den gang. Og for å være ærlig, så tror jeg kanelsnurr er litt mer moderne navn på den tradisjonelle skillingsbollen.

Du trenger

1 kg Schär bread mix
150 gram melange uten melk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 pk tørrgjær
6 dl soyamelk
4 ts fiberhusk (vispes i melken)
4-6 ss fibrex (svelles i vann)
4 egg

Gjør så her:
Bland alt det tørre, og smuldre over margarinen. Varme forsiktig opp melken og pisk inn fiberhusken, ha egg, melk og fibrex over og bland det hele godt. Elt deigen i minst 5 minutter og sett deigen så til heving i ca 30-50 minutter.

Annonse

 

Dersom du ønsker det, kan du  dele deigen i to, og kjevle ut den ene, ha over smør, sukker og kanel og skjære dem i passe store emner – da får du skillingsboller/kanelsnurrer 🙂

Trill ut deigen til boller og la dem så heve over varmt vann i cirka en time. Fyll med vaniljekrem (freia kakefyll med vanilekrem laget etter anvisning med soyamelk) og stek på 220-230 grader i ca 8-10 minutter!

8 Comments on “Gluten- og melkefrie Skolebrød og skillingsboller

  1. Hei 🙂
    Fin blogg du har; med masse gode oppskrifter!
    Jeg har en jente med cøliaki som ønsker seg skoleboller ( noe jeg har prøvd å bake flere ganger uten hell ). Skal prøve din oppskrift – dine boller ser jo så fine ut 🙂

  2. Jeg lurte på om det gikk ann å lage disse produktene med vanlig melk også ?

  3. Hei! Ingen av de semperproduktene jeg bruker er det hvetestivelse i :)Men de har mange med hvetestivelse også!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.