Ultrakjapp Gluten- og melkefri Brownies

Litt godtesjuk på kvelden og lang vei til bensinstasjonen? Har du egg, margarin, sukker, kakao, mel og vaniljesukker i heimen og kanskje litt havregryn? Da kan du lage en kjempegod kake på 1-2-3!

120 g Melange uten melk
1 1/2 dl sukker
1 egg
3 1/2 dl Semper fin eller Schär pastisserie
2 ss kakao
1 ss vaniljesukker
En neve havregryn
En stor klype maldonsalt

Smelt margarin og avkjøl. Bland egg og sukker, pisk lett og tilsett avkjølt margarin og det tørre. Rør godt (det er hardt å røre utover!) Ha over i en liten springform kledt med bakepapir.

Stek på 215 grader i ca 10 minutter. Serveres som den er eller med Tofuline is til 🙂

Advertisements

14 Comments Add yours

 1. Lene sier:

  Dette var alt for fristende til å la det bli.
  Nå står den i ovenen, og jeg gleder meg til å smake om litt 😀

  Lik

 2. kathrine sier:

  Så artig!! Den smaker godt – også så kjapt å lage med ting man alltid har tilgjengelig 🙂

  Lik

 3. Anonym sier:

  Hei, fin side du har 🙂
  Kan jeg bruke noe annet enn havregryn tror du?

  Janne

  Lik

 4. kathrine sier:

  HEi Janne!
  Du kan selvsagt droppe havregryna – det blir like godt uten 🙂

  Lik

 5. Anonym sier:

  Hei, jeg bruker av personlige grunner ikke margarin i maten, har du erfaring med å bruke olje som alternativ?

  Lik

 6. Kathrine sier:

  I denne tror jeg ikke olje vil gjøre susen, men hva med å bruke kokosfett?

  Lik

 7. så kjempegod ut! 😀

  Lik

 8. Siv sier:

  hvilken strl på springformen? Hva med å ha i valnøtter? Jeg er personlig altfor glad i nøtter i all slags søtt og godt 🙂 ellers skal jeg prøve kaka så fort jeg har kommet meg på butikken. Blir min 6 brownie test, de andre 6 var mislykket 😦

  Lik

 9. Kathrine sier:

  bruker str 24 tror jeg det er, den er vel den minste. Nøtter, peanøtter, karameliserte mandler, sjokoladebiter ++++ kan vel fint benyttes alt sammen! Anbefaler også at du ser på skogsbærbrownies på bloggen – MEGAGOD!

  Lik

 10. Siv sier:

  det ble skogsbær 😀 😀 jeg klarte ikke å dy meg 😀 kaken er straks klar for ovn! OMG! Jeg GLEDER MEG! Tenker en stk sliten mor fra jobb kommer hjem til brownielukt må vel være greit 😀 tusen takk for hurtig svar og brownietips!!

  Lik

 11. Siv sier:

  kaka ble en kjempesuksess og knallgod! Jeg stekte den 2 min mindre, altså 8min (da ble den litt mer klissete inni, pluss at vi har ny/skarp ovn), tilsatte litt ekstra maldonsalt, skogsbær, og hakket sjokolade, hele valnøtter og voila! RÅlekkert! Tusen takk! Herved lagret på boklista og min første suksessfulle brownie som er gluten og melkefr!i!!

  Lik

 12. Anonym sier:

  Jeg sjekket dronningssjokolade i dag på butikke, den med 70% kakao også – det står det er spor av hvetemel i alle kokesjokoladene… Kan jeg da bruke det? Havregryn, kan jeg bruke det?

  Hilsen «ny-begynner» 😦

  Lik

 13. Hei! Fin blogg med mange fristelser!
  Odense kokesjokolade står det ikke noe om spor av gluten/hvete på, så den bruker vi:)

  Lik

 14. kathrine sier:

  Her er det endringer på innhold titt og ofte, hvorvidt man tåler «spor av» eller ikke må man selv finne ut. JEg kan fint spise det, mens andre kan ikke overhodet! Så prøv dere frem. Tror forøvrig dronningsjokolade har fått «inneholder melk» på innholdsfortegnelsen også….

  Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s