fbpx

Sjokoladekake med kokos

Jeg etterlyste for noen uker siden oppskrift på sjokoladekak emed koksmelk, men fikk ingen oppskrifter fra mine kjære lesere. Derfor gikk jeg i gang på egenhånd, og disket i går op med nydelig kake bak med kokosfløte!

Du trenger:
3 egg
2 dl sukker
4 dl Schär bread mix eller semper fin mix
  165 ml kokosfløte (liten gul boks fra Santa Maria)
0,5 dl soyamelk eller vann
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

Gjør så her:
Legg boksen med kokosfløte i varmt vann. Visp egg og sukker sammen for hånd, bland inn alt det tørre og tilsett det våte inkludert kokosfløten som nå er flytende. Visp det hele sammen og ha det over i en liten langpanne. Stekes på 165 grader i ca 25 minutter på midterste rille i ovnen (varmluft).

Glasur:
 100 gr melange uten melk
0,5 – 1 ts pulverkaffepulver
Melis etter behov
2-4 ss kakao
1-5 ss kaldt vann
Smelt margarin på svak varme. Ha oppi pulverkaffepulver og kakao, rør godt. Ha over melis til det er en tykk, nesten litt kornete masse. Tilsett så kaldt vann til glasuren får en glatt og fin overflate.
Ha glasuren over avkjølt kake, pynt med kakaomasse.

Annonse

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Kathrine avatar

FORFATTER

11 kommentarer til “Sjokoladekake med kokos”

 1. Anonym avatar

  Den så utrolig god ut!

 2. KariL avatar

  Takk, den skal jeg prøve meg på. Har ønsket meg nettopp en god sjokoladekake.
  Ha en god uke!

 3. Tove J avatar

  Smaker det mye kokos? Syns ofte kokosmelk gir en spesiell smak….

 4. Kathrine avatar

  Liker man ikke kokos er kanskje ikke dette kaka for deg – men selv synes jeg det bare smakte utrolig godt! Men så er jo jeg også veldig, veldig glad i kokos. Selve kokosfløta smaker ikke veldig mye kokos, men du kjenner jo smaken selvfølgelig 🙂

 5. Solsikke avatar

  Denne skal jeg prøve meg på; den ser virkelig god ut! Hvordan kakao er det du bruker? Innholder ikke vanlig kakaopulver melk? (jeg er litt ny i dette gamet, så jeg driver fortsatt og lærer hva jeg kan og ikke kan spise.)
  🙂

 6. Solsikke avatar

  Hei igjen, jeg tenkte jeg skulle bake denne i morgen, og har et par spørsmål:
  – Jeg ser du ikke bruker bakepulver i deigen, er det ikke behov for noe “hevingsmiddel”?
  – Jeg har en “liten” langapanne, slik med lokk. Er det en ok form å bruke til nevnte mengden med kakedeig/røre?

  🙂

 7. Kathrine avatar

  OI! Der sa du noe, ser at bakepulver er borte fra oppskriften, skal være 2 ts bakepulver. størrelsen på forma kan variere,v arier bare med steketiden og vær flink til å se ann kaka!

 8. Solsikke avatar

  Takk for svar! 🙂
  Gleder meg til å bake denne i morgen..

 9. Solsikke avatar

  Jeg fant ikke kokosfløte på butikken. Hvordan tror du det fungerer å bruke vanlig kokosmelk..?

 10. Kathrine avatar

  Du kan bruke vanlig kokosmelk ja, men bruk da kun det “harde”

 11. Heidi Katrine avatar

  Hvis man har det travelt er Sunkost til sjokoladekakemiks laget med kokosmelk et godt alternativ. Selv lager jeg stort sett alt fra grunnen, men det kan jo være kjekt å ha noe på lur i skuffen, evt. tipse andre som skal lage når man kommer på besøk. Må teste denne også 🙂

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Hei! Jeg heter Kathrine!

Jeg brenner for å vise deg at gluten- og melkefri mat er fantastisk god mat, bare uten gluten og melk. Så enkelt, så vanskelig.

Søk

Kategorier

Nyhetsbrev

Meld deg på og fånyheter og oppskrifter rett på mail!

Du vil kanskje også like

Få nyheter fra Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Legg igjen epostadressa di for å bli inspirert!

Fortsett å lese