Site icon Gluten- og Melkefri Inspirasjon

Vannkefir; probiotisk drikk god for magen

Fermentering var noe jeg på ingen måte skulle begynne med. For dér gikk grensa mi. Men når helsa krangler leter man etter svar og løsninger, og vannkefir kom rekende på ei fjøl midt i fanget mitt i sommer. Svigerinna mi introduserte meg for vannkefir og jeg ble overbevist rett og slett!

Vannkefir er fermentert fruktvann og kan smaksettes med ulik frukt og bær for andre smaker. Den er søt og syrlig med små deilige bobler!

Kefirkorn er helt nødvendig for å lage vannkefir. Kefirkorn er små levende organismer av sopp og bakterier som sammen gjør en jobb for oss med å fermentere vann med frukt og sukker. Kefirkorn fås kjøpt på nett eller du kan få av noen andre som fermenterer.

Du trenger

1 liter romtemperert vann
4 ss rårørsukker
1 neve økologiske rosiner
1 skive økologisk sitron med skallet på
1-2 ss kefirkorn (må være aktivert)

Finn frem et norgesglass eller liknende. Bland vann og sukker. Rør rundt og tilsett kefirkorn. Tildett så rosiner og sitron. Legg lokket på, mrn uten strikl eller dekk med et klede.

La det stå urørt i 24-48 timer.

Ta ut rosinene og sitronen og sil deretter drikken over på rene flasker som tåler trykk.

Kefirkornene kan nå skylles i lunket vann og brukes på nytt eller legged på sukkervann i kjøleskapet.

Ønsker du smak av ingefær? Rasp en bit ingefær og ha oppi flasken. La flasken stå i tomtemperatur med korken på i ca 1 døgn. Sett den deretter i kjøleskap.

Annonse

Exit mobile version