fbpx

Kathrine Skjelvan har de siste 12 årene jobbet med reiseliv og destinasjonsutvikling samtidig som hun har utviklet Norges største allergimatblogg – www.glutenogmelkefri.com. Nå har hun kombinert kunnskapen i et kurs som setter gode allergivennlige matopplevelser i fokus.

– Fokuset er ikke å lære kokker å lage mat, men på å skape gode opplevelser for alle involverte, sier Kathrine og påpeker – Hvordan man møter gjesten, hvordan diettbehov blir kommunisert og hvordan disse blir håndtert i organisasjonen er tema jeg jobber mye med i kursene mine.

Brysomme gjester?

Det er ikke tvil om at mange synes det er utfordrende å ha gjester med diettbehov. Kathrine har mangeårig kunnskap både som vertskap og allergisk gjest, noe som gjør at hun evner å se problemstillingen fra begge sider. Med bakgrunn i egne erfaringer vil Kathrine dele kunnskap, strategier, egne erfaringer og historier som sammen gir god innsikt i den allergiske gjestens ønsker og behov.

Jeg vil vite mer om velværehelgen

– Bakgrunnen for kurset er, i tillegg til egne erfaringer, en undersøkelse jeg gjorde blant mine 20 000 følgere på facebook, som viser at over 60% av de med allergi/intoleranse i familien ville reist mer på ferie om det hadde opplevdes som trygt å spise ute. I den samme undersøkelsen oppgir også over 80% at de har blitt syke av å spise på restaurant, forteller Kathrine engasjert.

Gode intensjoner!

Kathrine sier hun vet at de aller fleste spisesteder prøver så godt de kan å tilrettelegge, men dersom man selv ikke har erfaring med allergi og intoleranser er det vanskelig å fullt ut forstå behovet de allergiske gjestene har. – Når vi vet at så mange som 25% av befolkningen oppgir å ha en matintoleranse eller annet medisinsk diettbehov, er det en stor kundegruppe som fortjener gode matopplevelser, avslutter Kathrine.

«For oss var kurset til Kathrine interessant og matnyttig – bokstavelig
talt! Det har bidratt til en økt bevissthet om hvordan man møter gjester med matallergier og -intoleranser og hva man må ha spesielt fokus på for slik tilrettelegging.

Presentasjonen hennes med flere eksempler, historier og egne erfaringer, bidro til å gjøre kurset ekstra interessant og gi oss flere aha-opplevelser.»
Jon Øyvind Vik-Haugen, Daglig leder Laberget leirsted

Hva forventer en allergisk gjest?

Et sentralt tema i kurset er den allergiske gjestens forventninger. Hva ønsker de, hvem er de og hva kan vi gjøre av tilrettelegging for å tilfredstille deres behov uten at det går på bekostning av det øvrige tilbudet?

Kursene varierer etter kundens behov

Vi tilpasser kursene dine behov, men er alltid innom helt sentrale tema som;

• Hva forventer en allergisk gjest?
• Hvem er den allergiske gjesten?
• Hvordan tilrettelegge for diettbehov?
• Hvordan kommunisere
• Forventningsavklaring
• Enkelt om allergi/intoleranse
• Allergihygiene

Fokuset er ikke å lære kokker å lage mat, men på å skape gode opplevelser for alle involverte. Hvordan får man til det?
Jo det finner man ut på kurs med meg!

Fokuset er ikke å lære kokker å lage mat, men på å skape gode opplevelser for alle involverte. Hvordan får man til det? Jo det finner man ut på kurs med meg!

Jeg vil vite mer om velværehelgen

Ta gjerne kontakt på kathrine@visitinnherred.com for et uforpliktende tilbud og mer informasjon!

allergimatkurs visit innherred kathrine skjelvan3

Om Kathrine

Jeg har etter avsluttet utdanning på NMBU, Ås innen reiseliv og naturforvaltning jobbet med reiseliv, destinasjonsutvikling og markedsføring de siste 12 årene.

Jeg har også drevet Nord-Trøndelags regionkontor for Astma- og allergiforbundets og jobbet 1,5 år på Fylkesmannens Miljøvernavdeling.

Gjennom de siste 10 årene har bloggen Gluten- og Melkefri Inspirasjon vokst til å bli Norges største allergimatblogg. I dag jobber jeg som digital markedsfører i Visit Innherred As.

Annonse

Ta kontakt for mer informasjon og et uforpliktende tilbud

Ta gjerne kontakt på kathrine@visitinnherred.com for et uforpliktende tilbud og mer informasjon!

Pris fra kr 3000,- pluss mva og reise
Kurset arrangeres av Visit Innherred AS