Om bloggen

Dette er min private blogg, og gjenspeiler hva jeg lager av mat i min hverdag og er ment å skulle inspirere både meg selv om andre som har behov for å leve et gluten- og melkefritt liv.

Innhold og oppskrifter:
Maten er natulige fri for både hvete (gluten og hvetestivelse) og melk (laktose og kasein).

Oppskriftene er hentet fra mitt eget hode eller med inspirasjon fra andre med egne tilpasninger. Det ligger enormt mye prøv og feil bak hver oppskrift.

Det er mye både middager og kaker her inne – er det noe du savner, så er jeg villig til å prøve meg frem for å finne en god oppskrift!

Bilder og rettigheter:
Alle bilder er tatt av meg, og tilhører meg dersom annet ikke er beskrevet.
Du står fritt til å benytte og gjengi oppskrifter, men jeg hadde satt stor pris på om du kunne referert til bloggen. Dersom du ønsker å bruke tekst eller bilder, ta kontakt og vi blir enige!

Om meg
Jeg heter Kathrine, er i midten av 30-åra og veldg opptatt av mat. Jeg har lest mine 10 000 etiketter og innholdsfortegnelser og kan etter 10 år på diett uten melk og gluten påstå at jeg har rimelig god oversikt.

Jeg jobber i dag som prosjektleder og markedsansvarlig i Visit Innherred, men har tidligere jobbet som rådgiver hos fylkesmannens miljøvernavdeling, som biologilærer på videregående, drevet NAAF sitt regionkontor i Steinkjer og jobbet med web og markedsføring.

Jeg har 6 år på universitet bak meg, med bla en bachelor i økologi og naturforvaltning og deretter påbygning med reiseliv, entreprenørskap, markedsføring og næringsutvikling.

Jeg har alltid vært glad i mat og matlagning, men det at jeg måtte kutte ut først melk, så gluten mens jeg studerte, gjorde at jeg ble nødt til å begynne å tenke nytt og finne matgleden igjen.

Jeg har flere år med prøving og feiling bak meg, og mange ganger har jeg tenkt som så; «jeg har i det minste knekkebrød i skapet» når jeg har gått løs på et matprosjekt.

Jeg har lagt mye arbeid i å finne frem til allergivennlige produkter og har laget en liste over dette. Mat har gått fra å være et nødvendig onde til å bli en kjær hobby.

Jeg bor på et lite småbruk rett utenfor Steinkjer i Nord-Trøndelag, her bor jeg sammen med min mann, to viltre gutter, hund og to (1,5) hester som står på utegang rett utenfor stuevinduet.

2 Comments Add yours

 1. Det skal bli artig å følge deg og dine oppskrifter! har hatt cøliaki siden 1996.

  Lik

  1. Kathrine sier:

   Takk!
   Du finner innlegg helt tilbake til 2010 om ikke lenger her 👍

   Lik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s