fbpx

Lurer du på hvordan du kan lage en kake større enn den er i oppskriften? Du skal kanskje bake til konfirmasjon, bryllyp eller bursdag og ønsker å bruke et egg eller to ekstra? Fortvil ikke! Du får svaret her!

Hvor mange kakestykker er det i en kake?

Hvor mange kakestykker det er i en kake, er det mange som lurer på. For hvor mange kaker trenger man egentlig til alle gjestene? Det hevdes at en kake på 24 cm gir 12 kakestykker, og at man må regne 1,5 stykke per person. Det kan nok være i minste laget synes jeg, og beregner ikke mer enn 10 kakestykker fra en 24 cm kake.

En tommelfingerregel jeg liker å ha i bakhodet (her er det selvfølgelig mange avvik fra regelen), er at det i en 24 cm kake, ofte er 4 egg. Og at du kan øke forma med én cm for hvert egg ekstra i oppskriften. Men hvordan øke oppskriften lurer du kanskje fortsatt på?

Hvordan gjøre en kakeoppskrift større?

Eggene spiller en sentral rolle i det å øke størrelsen på en kakeoppskrift. Grunnen er jo at det er ganske ugreit å drive å dele opp eggene. Derfor bruker vi eggene som utgangspunkt for å endre oppskriften (både opp og ned).

Glutenfri gulrotkake

Mengde delt på antall egg

Sidene eggene spiller en sentral rolle her, handler det om å indentifisere hvor mye av alle ingrediensene i kaka, som “tilhører” ETT enkelt egg.

For å finne ut av dét, må du ta alle kakens ingredienser (feks: 150 gram smør, 75 gram sukker og 1 ts bakepulver), og dele mengden av dem på antall egg i kaka (4 stk). Da får du at hvert egg skal ha følge av: 37,5 gram smør, 18,75 gram sukker og 0,25 ts bakepulver.

Når du har identifisert hvor mye ett egg skal ha med seg på reisa mot å bli ei kake, kan du gange opp ingrediensene med antall egg igen, for eksempel 6:

Annonse

Bli medlem og få 20% rabatt!

Smør: 37,5×6=225 gram
Sukker: 18,75×6=112,5 gram
Bakepulver: 0,25×6=1,5 ts

Oppsummert kan du gjøre det slik

(Mengde i oppskrift : Antall egg) x ønsket antall egg = Ny mengde
(150 gram mandler : 4 egg) x 6 = 225 gram mandler

Kaker uten gluten og melk

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.