fbpx

Panna cotta har jeg aldri smakt. Tro det eller ei. Men konseptet har jeg lest meg frem til og jeg laget min på kokosmelk.

Kokosmelk kan være så mangt, og mine to forsøk ble veldig ulike. Jeg vil uten tvil anbefale en feit kokosmelk blandet med en tynn en. Mer info under.

Du trenger:
1 boks (4 dl) änglamark kokosmelk (coop)
1 dl kokosdryck
2 ss farin
1 ss brun farin
0.5 ts malt vanilje
1 kanelstang
1 stjerneanis
3 plater gelantin

Gløgggelé
1.5 dl gløggkonsentrat
1.5 dl vann
4 plater gelantin

Bland kokosmelk, kokosdryck, sukker og krydder i en tykkbunnet kjele. Legg gelantinplatene i kaldt vann, og la kokosmelka sakte, men sikkert få et oppkok, og trekk kjelen til sides. Klem vannet ut av gelantinplatene og rør dem ned i melka. La stå og avkjøle til romtemperatur før du heller melka over i passende glass og setter det kjølig.

Annonse

20161210_110707

Gløgggelé:

Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp 1.5 dl vann og smelt inn gelantinplatene. Tilsett gløggkonsentratet og sett til avkjøling, men pass på at den ikke stivner. Hell så geleblandingen over den stivnede melkeblandingen og dett kjølig.20161209_181310

Blogglisten hits

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.