Hu’ sure allergimatdama

Jeg erkjenner at jeg ikke alltid fremstår som like blid og sprudlende, men sannheten er bare den at jeg brenner for bedre utvalg og tilgjengelighet av allergimat og forståelse for behovet. Jeg brenner for at kokker, servitører og innkjøpsansvarlige i butikker skal få bedre produktkunnskap og ta et kvalifisert valg og forstå hva valget de tar, har å si for oss med allergi. Det hjelper lite å ha masse havreprdukter og ingen ris eller soya som erstatning for melk feks.

d3fa3-xxglutenfritt001

I tillegg er det viktig å sikre et godt grunnsortiment i butikkene. Et sortiment som dekker grunnbehova; mel, melk, smør, pasta, yoghurt mv., før man kaster bort verdifull hylleplass på tullete halvfabrikata til skyhøye priser.

Det koster meg veldig lite å si i fra om jeg er misfornøyd, på samme måte som jeg alltid gir beskjed om jeg er fornøyd. Skal vi få et tilfredstillende utvalg av matvarer i butikkene, og bedre forståelse på spisesteder, må vi tørre å stå på krava, gi positiv feedback når det er riktig, og tørre å bli upopulære når det trengs.

Jeg føler meg til tider som «hu’ sure allergimatdama» som stadig maser, etterspør produkter og gir feedback de ikke ønsker. Men se hvor vi har kommet da? Det hadde ikke gått fremover om vi ikke hadde gjort nettopp det!

Så for all del; del deres erfaringer, både positive og negative, og stå på for bedre utvalg! Kunden har (nesten)Profilbilde alltid rett!

4 kommentarer Legg til din

 1. Tonje sier:

  Er en cafė i Drammen som har NULL melkefrie desserter. Tok det opp med de, men nei, sånn var det bare. Fikk ikke engang et simpelt tilbud om frukt. Er så håpløst noen ganger.

  1. Kathrine sier:

   Dessert? Deeet er lenge siden sisst jeg fikk ute…….og ja, hva med «beklager»? En gang fikk jeg et EPLE

 2. Janne sier:

  Her i min kiwibutikk trodde jeg faktisk ikke de hadde glutenfri havregryn, men når jeg spurte ble jeg geleidet til hvetemelet. Og der mellom hvetemel og sammalt sto det bjørns glutenfrie havregryn, helt nedgrisa i alt melsølet. Fikk beskjed om at det jo var pakket inn 😤😬

  1. Kathrine sier:

   Neimen altså halloooo 😵😵😵 ikke bra!!

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.