Havrekjeks med nøtter og tørket frukt

Jeg tuller ikke, men i minst et halvt år, har det stått en pakke med nøtter og tørket frukt i vinduskarmen i vindfanget vårt. Hvorfor? Jo fordi da jeg ammet ble jeg så svimmel at jeg måtte ha noe snacks stående litt her og der for ikke å gå i bakken…..og plutselig slutta det og da ble pakka likevel bare stående der og vente på bedre bruksområde en vakker dag. I dag var da heldigvis dagen kommet!

 
Du trenger:
125 g melkefritt margarin
150 g sukker
1/4 pose nøttemix med frukt
50  g lys melmix
125 g oppmalte semper rene havregryn
1 ts bakepulver
en klype maldonsalt
*
Smør og sukker røres hvitt. Rør inn mel blandet med bakepulver og nøttemix (gjerne sjokolade også!). Trill små kuler som settes på stekebrett med god avstand.
Kakene flyter litt ut.
Stekes midt i ovnen i ca 10 min på ca 200 grader
 Nytes i rolige omgivelser med en god kopp varm kaffe eller te……
Passer utmerket som tursnacks, nattsnacks, kveldssnacks, kosesnakcks osv 🙂

One Comment Add yours

  1. Anonym says:

    Hei! Jeg prøvde disse nå, erstattet semper mel med jyttemjøl og sukker med 70 g sukrin. Og nøtteblnding med bare valnøtter og tørkede aprikoser. Kakene smaker _veldig_ godt, men henger ikke sammen. Kanksje jeg kan prøve å ta et egg i neste gang? Men jeg kan spise med skje, jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.