Produkttest: Raske retter Kylling Thai

For noen uker siden dumpet det en pakke fra Raske retter ned i postkassen min med et spørsmål om jeg kunne være så snill å teste produktet for så å blogge om det. Artig å bli lagt merke til tenkte jeg, og la posen på kjøkkenbordet, deretter havnet den i vinduskarmen for så å finne vegen til kjøkkenbenken. Først i går havnet den i gryta der den jo hører hjemme.

Raske retter er økologisk kryddermix i to trinn; en brukes i stekepannen med olje og varmes opp, og deretter en som blandes og brukes under koking. Akkurat slik jeg ofte gjør det!

Så vidt jeg har klart å lese meg til hva innhold angår er alle mixene så langt gluten- og melkefrie, og det synes jeg er knallbra!! Prisen i butikken lå på ca 20 kroner og det er jo ikke avskrekkende dyrt egentlig.

Oppskriften sier en skal bruke sukkererter og paprika, men siden dette ble impulskokkelering så valgte jeg å bruke purre i solide biter, staver av gulrot og rød paprika i stedet. Lukten som bredte seg i rommet var utrolig nydelig da krydderet og oljen ble varmet opp og ble ikke mindre velduftende når kokosmelk, kylling, grønnsaker og pose nr to med krydder sto og småputret under lokk.

Spente var derfor både jeg, mannen og svigermor når maten 5 minutter etterpå sto på bordet servert med naturris.

Jeg må si at jeg ikke ble skuffet – og jeg må si at det trolig er første gang jeg har smakt kjøpemat og ikke blitt engang bittelitt skuffet! Det var sterkt, friskt, rent, godt, smakfullt og velduftende og alle satte pris på maten!

Eneste aberet var at man skulle bruke 200ml/2dl kokosmelk, men jeg har enda til gode å finne bokser på noe annet enn 165 eller 400 ml – jeg har derfor nå kokosmelk nedfryst i blastboks som venter på neste runde…….mmmmmmm

6 Comments Add yours

 1. Stefan Krogh says:

  Velskrevet og fin omtale om Raske Retter. Kjempebra:-) Jeg kan bekrefte at alle syv krydderblandinger fra Raske Retter er fri for gluten. De selges i Coop Mega, Ica Supermarked og Meny.

 2. En rosa fugl says:

  Ser utrolig godt ut da! 🙂 Mmm:)

 3. Elisa says:

  Jeg tror det er første gang jeg kommenterer, men jeg har vært ivrig leser en stund. Takk for en fin blogg! Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til ferdige krydderblandinger, men denne kommer jeg til å teste. Det ser veldig godt ut!

 4. Anonym says:

  Kokosmelken du hadde til overs kan også veldig gjerne brukes i smoothie dagene etter! Min favoritt er bringebær, båbær og mango blandet med appelsinjuice og kokosmelk! God erstatning for vaniljeyoughurten jeg pleide bruke før 🙂

 5. Anne Marit says:

  Hei. Men de inneholder jo soyasaus. Er ikke soyasaus med gluten?

 6. Kathrine says:

  Ingredienser:

  Kryddermiks 1:
  Havsalt, hvitløk*, ingefær*, koriander*, chili*, galangal*, kanel*, gurkemeie*, laurbærblad*.

  Kryddermiks 2:
  Rismel*, havsalt, potetstivelse*, løk*, soyasaus* (soyabønner*, maltodextrin*, salt), gulrot*, rørsukker*, selleri*, purre*, sort pepper*, basilikum*, sitrongress*, løpstikke*, sitronsyre, solsikkeolje*, sitronolje*.

  * = økologisk.

  Kan inneholde spor av sennep.

  Fri for gluten og laktose.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.